Urheilu Juha Kivinen

Jukka Koskisen jatkosopimus oli iso juttu LiigaPlokille

Pihtiputaalaiset lentopallon ystävät kuulivat hartaasti odotetun uutisen, kun LiigaPloki hoiti heti pelikauden päätyttyä pois alta ehkä kaikkein tärkeimmän asian, päävalmentajan palkkaamisen. Joulukuussa joukkuetta pelastamaan saapunut Jukka Koskinen solmi koko ensi kauden mittaisen sopimuksen.

— Ykköstavoite oli, että saamme Jukan jatkamaan työtä. Kun hän tuli tänne, olimme kuilun partaalla urheilullisesti ja varmaan vähän seuranakin. Muutaman kuukauden aikana olemme saaneet luottamusta toisinkin päin, kun Jukka halusi jatkaa, LiigaPlokin puheenjohtaja Raimo Pärnänen sanoo.

Pärnänen arvioi, että seuran täytyy koventaa tavoitettaan ensi kaudelle. Enää ei riitä säilyminen naisten mestaruusliigassa, vaan LiigaPloki haluaa olla runkosarjassa ylempänä kuin kahdeksantena.

Pärnäsen mielestä joukkueen pitäisi olla vähintään sijoilla neljä tai viisi, jos puolivälierissä jatketaan nykyistä käytäntöä, jossa runkosarjan kärkikolmikko saa valita vastustajansa. Runkosarjan kakkonen HPK otti nyt Plokin, ja pihtiputaalaisten tie katkesi odotetusti siihen.

— Silloin olisimme vähän paremmassa vaiheessa. Tällä kaudella oli vaikeampaa päästä välieriin kuin voittaa mitali, Pärnänen huomauttaa.

Jukka Koskinen sanoo haluavansa nähdä koko kauden LiigaPlokin peräsimessä ja vaikuttaa pelaajavalintoihin alusta asti. Hän tuntee, että paljon jäi tekemättä, vaikka liigapaikka saatiinkin säilytettyä hurjan loppukirin ansiosta.

— LiigaPlokista on jäänyt aina mieleen tekemisen meininki, ja kyllä se jäi mieleen nytkin, kun läheltä katseli. Kaikennäköistä toimintaa olen nähnyt. Pihtiputaalla tehdään pienellä porukalla, mutta laadukkaasti. Aika monen seuran ongelmana on, että väkeä on vähän, mutta täällä löytyy myös joukkovoimaa, niin kuin viime keväänäkin nähtiin. Totta kai se helpotti päätöksentekoa.

Jukka Koskinen tekee myös voimalaitosten huoltotöitä ympäri maata. Plokin kauden päätyttyä hän lähti pikakomennukselle Kajaaniin. Koskinen sanoo olevansa kuitenkin taas elokuun alusta alkaen täysipäiväisesti LiigaPlokin päävalmentaja.

— Heinäkuu jää vähän kysymysmerkiksi työrintamalla, se on yleensä vähän hiljaisempi. Riippuu siitäkin, kuinka paljon joukkueesta on kesällä paikkakunnalla. Uskon että saan luotettavaa tukea heiltä, joita siihen haluan. Varmaan aika pitkälle sama valmennusryhmä jatkaa.

Jukka Koskinen myöntää, että hyvien kotimaisten pelaajien hankkimisessa riittää aina työtä. Koskinen sanoo ainakin osittain luottavansa siihen, että hänen nimellään voisi olla vetovoimaa. Koskinen on saavuttanut valmentajana kolme SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>