Päästä vedettyä Juha Kivinen

Parasta palvelua

Pihtiputaalle on saatu palautettua vappumessujen perinne parinkymmenen vuoden tauon jälkeen, joten mietitäänpä hetki yrittäjien asiakaspalvelua. Sitähän on kahdenlaista: hyvää ja huonoa.

Kotiseudun Sanomien peräpäässä on ollut vuosikymmeniä liikkeiden ja ammatinharjoittajien hakemisto, jonka otsikoksi muutettiin jossakin välissä ”Parasta palvelua”. Juuri sitä asiakas odottaa saavansa jokaisesta liikkeestä.

On ilo todeta, että useimmiten näin on myös asianlaita. Joskus on käynyt mielessä, että lehdessä voisi järjestää kilpailun paikkakunnan parhaasta asiakaspalvelijasta. Vuosien varrelta tulee mieleen kerrassaan erinomaisia kauppiaita, jotka ovat saaneet hyvälle tuulelle vähän huonompanakin päivänä.

Kinnulassa porukka on jo valmiiksi sen verran höveliä käytökseltään, että hyviä esimerkkejä löytyisi pilvin pimein. Mainitaan nyt vaikka Palme eli Tuikkasen Olavi, lupsakat taksimiehet ja Parlamentin kivat naiset.

Kinnulan omasta huumorista sattui löytymään esimerkki lähes 20 vuoden takaisesta lehdestä. Siinä oli juttu Kinnulaan ex tempore -tyyliin avatusta Kenkä S -liikkeestä, johon oli tempaistu myyjäksi kaikkien tuntema huuliveikko Aulis Tenhunen eli Aaltonen. Hän lupasi auttaa tietysti myös sovituksessa.

Pihtiputaalla muistuvat mieleen ainakin Kuvasuunnan mukavat Sinikka Aalto ja Jouni Leino, aina hyväntuuliset K-kauppiaat Helka ja Aimo Lohtander, Matkahuollon rempseä emäntä Sirkka Jämsén, Hotelli Pihtiputaan touhukas ja hurjasti kaikkea aikaansaanut Anssi Kuikka, Mantan ja Grilli-Keitaan tomerat naiset sekä fiksu ja ammattitaitoinen Savarin Katsastuksen väki.

Uudemmista tulokkaista voi kehua vaikkapa El-Pointin reippaita sähkömiehiä Risto Korpea ja Lauri Kinnusta, joita oli todella mukavaa jututtaa tähän messunumeroon. Putaan Pizzerian Frediä on syystäkin ylistetty sosiaalisessa mediassa maasta taivaaseen. Siinäpä todella kohtelias herrasmies, joka vieläpä leipoo gourmet-luokan jättipizzoja.

Putaanportin Shellille, R-Kioskille ja Takkatuvalle on myös kiva mennä, kun tietää saavansa iloisen vastaanoton. Tuorein malliesimerkki on Ale-Makasiini, jossa asiakkaalle huikataan aina pirteästi hei. Joku naurahti peräti säikähtäneensä sitä.

Huonompaakin palvelua on toki tullut vastaan entisessä ja nykyisessä elämässäni. Keuruulla oli aikoinaan niin kiukkuinen ja hermostunut Ärrän täti, että melkein pelotti mennä asioimaan.

Eiköhän se ole kuitenkin lopulta niin, että asiakkaat tuppaavat käyttäytymään keskimäärin ottaen huonommin kuin asiakaspalvelijat. Joten hymyä huuleen ja lippu korkealle. Hauskaa vappua!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>