Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Marssitaan messuille elävän maaseudun puolesta

Pihtiputaan vappu täyttyy Elämää maaseudulla -messujen tarjonnasta.

Yli sadalla osastolla esitellään oman paikkakunnan yritysten ja yhteisöjen tuotteita ja tekemistä. Järjestäjät ymmärsivät aloittaa tapahtuman valmistelut ja markkinoinnin ajoissa. Ehkä siksi he ovat saaneet näytteilleasettajiksi yllättävän ison joukon yrityksiä myös muualta kuin pohjoisesta Keski-Suomesta ja sen lähialueelta.

Vappu oli ennen vuoden tärkein poliittisen ulostulon paikka. Suuremmissa kaupungeissa se on sitä vieläkin, mutta maaseutukunnissa vappumarssit ovat hiipuneet ja jykevät puheet käyneet harvinaisiksi. Pihtiputaalla punaliput liehuivat vappumarssilla viimeisen kerran 25 vuotta sitten. Tuolloinen vaatimus työn arvostuksen nostamiseksi ja palkkauksen parantamiseksi on edelleen ajankohtainen. Tänään kipein ongelma on kuitenkin työttömyys, joka koskettaa satojatuhansia suomalaisia, syrjäyttää ja luo näköalattomuutta.

Elämää maaseudulla -messut on yksi paikallinen voimannäyttö toimeliaan, yritteliään ja valoisaan tulevaisuuteen ponnistavan maaseudun rakentamiseksi. Kaupunkien vahvistuva vetovoima ei tee työstä helppoa, mutta rukkasia ei ole silti syytä heittää naulaan.
Osallistumisen Elämää maaseudulla -messuille voi tulkita kannanotoksi hyvän Pihtiputaan ja vahvan maaseudun puolesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>