Lukijalta Lukijalta

Tuule tuuli leppeämmin

Nimimerkki Ilosjokiseen oli kolahtanut joku lausumani kommentti. Hänen mielestään Nykänen oli erehtynyt väärälle hiekkalaatikolle ja astunut vieraalle tontille. Kielikuvien taustalla lienee se, etten hyväksy lonkalta heitettyjä perusteluja ja tuulivoiman kategorista kieltämistä.

Pakkohan se on myöntää, että jo poikasena kurkistelin vieraille hiekkalaatikoille ja olen varmasti astunut vieraalle tontillekin. Mutta en mielestäni tässä asiassa.

Käsittääkseni mielipiteen vapaus kuuluu asiassa kuin asiassa sekä sitä vastustaville että puolustaville. Pelkkä vahva usko omaan mielipiteeseen ei kuitenkaan tee siitä välttämättä totuutta.

Kunnioitan niitä keskustelijoita ja mielipiteen esittäjiä, jotka tekevät sen omalla nimellään ja seisovat sanojensa takana. Kun minut kirjoituksessa nimeltä mainittiin, olisin odottanut, että kirjoittaja olisi kirjoittanut omalla nimellään. Nimimerkki Ilosjokinen putosi kerta kirjoituksella minun kirjoissani nallipyssyketjuun.

Sitäkin kummastelin, miten Ploki oli onnistuttu liittämään tuulivoimaan liittyvään keskusteluun. Olen aina vastannut omista mielipiteistäni ja sanoistani.
Pihtiputaan Plokiperheessä jokainen ajattelee omilla aivoillaan ja muodostaa omat mielipiteensä. Ja mikä parasta; saavat vielä ne esittää ilman nimimerkkiä.

Pihtiputaalla riittää kyllä yhdistyksiä, joille arvokkaat tavarat ja sponsorointi ovat tarpeen.
Ilosjokisen lienee syytä varmistaa, ettei vain jumaliste niittenkin taustajoukoissa ole tuulivoimaan myönteisesti suhtautuvia. Muutenhan sitä alkaa epäillä, että Ilosjokinen on jo tuulella käypä.

Nykänen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>