Lukijalta Heikki Jämsén

Hieno tunnustus muinaisille tervanpolttajille

Kuin muinaisten intiaanien toteemipaalu seisoo Tervanpolttajien muistopaalu Rapeikon tervahaudan partaalla.

Se lienee — voisi kuvitella — laatuaan ainutlaatuinen tervanpolton muistomerkki koko Suomessa ja miksei koko maailmassa.

Terva on ollut aikoinaan uskomattoman tärkeä vientituote ja leivän antaja maassamme ja tervanpolttajat ainutlaatuinen ammattikunta.

Nämä kaksi ovat kyllä muistopaalunsa ansainneet ja vielä kolmantena Terva-Erkki, joka uskomattomalla uurastuksellaan, metsien mies kun oli, sai aikaan viisi vuotta kestäneen tervaboomin Pihtiputaalla.

Nelostien varteen tarvittaisiin huomiota herättävä opastus tevahaudalle, jotta asiasta kiinnostuneet ohikulkijatkin paikalle osaisivat.

Vieraskirjaa varten voisi joku timpuri tehdä laatikon, jossa olisi vieraskirja, johon kävijät voisivat kirjoittaa paitsi nimensä niin myös runonikkarit aiheeseen sopivia värssyjä, joita vaikkapa Kotsarissa joskus julkituotaisiin. Myös kävijöiden määrä ajoittain julkaistuna voisi ihmisiä kiinnostaa.

Muistopaalusta voitaisiin tehdä Tahkon- ja Keihäänheittäjäpatsaan ohella kolmas merkittävä nähtävyys Pihtiputaalla. Siitä vaan lisää, vaikkapa Kotsarin kautta ehdotuksia, miten julkisuutta tälle huomattavalle ja mainiolle aikaansaannokselle saataisiin.

Erittäin lämpimät kiitokset leijonille ja kaikille muille, joiden ideat ja työ ovat tuottaneet oivan tuloksen.

J. L.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>