kesäteatteri, Muttiteatteri, Tankki täyteen Henri Pelkonen

Muttiteatteri tavoitti kinnulalaisten sielunmaiseman

Muholan Muttiteatteri on noussut muutaman vuoden aikana yhdeksi Kinnulan kesätarjonnan kohokohdista. Tämänvuotisen Tankki täyteen -näytelmän ensi-iltaan saapui yleisöä koko ulkokatsomon täydeltä.

Runsaslukuisen yleisön ei tarvinnut pettyä, sillä Muttiteatteri onnistui repäisemään nauruhermoja kutkuttaneen esityksen. Ensi-illasta poistui Muholan iltaan maireasti hymyillyttä teatterikansaa.

Näytelmän käsikirjoitus perustuu lähes sanatarkalleen kahteen Neil Hardwickin käsikirjoittamaan Tankki täyteen -televisiosarjan jaksoon. Hiljentyneen pikkukylän huoltoasemalla ei käy juurikaan asiakkaita, eikä reppana aseman omistaja Sulo Vilén (Jarkko Rekonen) juuri vakuuta liikemiestaidoillaan.

Vilénin vakiovastaus tiedusteluihin epäonnistuneista ostoksista kuuluu: ”kun sai niin halvalla”.

Huoltoaseman töissä Suloa auttavat muutosta haaveileva poika Juhana (Roope Rekonen), ärhäkkä vaimo Emilia (Toini Hämäläinen) ja näsäviisas aputyttö Ulla Korpela (Ronja Rekonen).

Huoltamolla vierailevat tiuhaan tahtiin suorapuheinen kyläpoliisi Artturi Reinikainen (Asko Sääksjärvi) ja rauhallinen Rovasti (Harri Laajoki).

Näytelmän juonta en lähde sen enempää paljastamaan, mutta tapahtumia ja sattumuksia esityksessä riittää, kuten hyvään kesäteatteriin kuuluukin.

Ohjaaja Matleena Väisänen on tehnyt loistavaa työtä näytelmän roolituksen kanssa.

Etukäteen ajatellen vaikeimman roolin on saanut Asko Sääksjärvi. Näyttelijälegenda Tenho Saurénin alunperin tulkitsema konstaapeli Artturi Reinikainen on yksi kotimaisen televisioviihteen rakastetuimpia hahmoja.

Sääksjärvi onnistuu kuitenkin Reinikaisen roolissa mainiosti ja villitsee yleisön suosionosoituksiin muutamaan kertaan. Näytelmän hykerryttävimmät hetket syntyvät Sääksjärven Reinikaisen ja Harri Laajoen vakuuttavasti tulkitseman Rovastin välisestä sanailusta.

Rekosen perhekunta on totuttuun tapaan mainio omissa rooleissaan. Isä-Jarkko hipsuttelee Sulon roolissa valloittavasti, eivätkä lapset Roope, Ronja ja Roosa jää yhtään isäänsä jälkeen.

Äänekäs ja eloisa Toini Hämäläinen sopii erinomaisesti kipakan Emilia Vilénin rooliin. Sivurooleista täytyy esiin nostaa hienosti pitkätukkaisen Hessun roolin vetävä Risto Pekkarinen.

Näytelmää ei voi suositella aivan perheen pienimmille, sillä kielenkäyttö on paikoitellen melko räväkkää. Lähes kaksi ja puoli tuntia kestävä esitys testaa istumalihaksia, mutta onneksi vauhdikas ja hauska näytelmä pitää otteessaan loppuun asti.

Yksi ensi-illan katsomoon saapuneista oli Inga Urpilainen, joka kertoo nähneensä yhtä vaille kaikki aiemmat Muttiteatterin esitykset.

Tämänvuotinen rykäisy saa häneltä hyvää palautetta. Muttiteatteri ja Tankki täyteen -näytelmä sopivat hänen mielestään erittäin hyvin kinnulalaisten sielunmaisemaan.

— No het hyvä esitys on! Huumoria riittää, ja on oikein mukavaa seurattavaa.

Urpilainen toteaa käyvänsä usein myös muiden paikkakuntien kesäteattereissa. Muttiteatteri ei kalpene vertailussa.

— Tunnelma on hyvä, keli suosii ja väkeä on paljon. Tulen ensi vuonnakin, jos vain näytelmä saadaan kasaan.

Muttiteatteri esiintyy Muholan vanhalla koululla tänä kesänä vielä neljä kertaa.

Esitysajat ovat sunnuntai 10.7. klo 19, lauantai 16.7. klo 13, sunnuntai 17.7. klo 19 ja keskiviikko 20.7. klo 22. Lipun hinta on 12 euroa, mutta alle 10-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>