Pääkirjoitus Juha Kivinen

RiihiRockin puolileikillisestä ideasta tuli täysosuma

”Olipa siisti ja iloisten ilmeiden ilta”, ”Aivan huikea tapahtuma”, ”Leppoisan mukavaa”, ”En ole missään tavannut noin hyväntuulista ja ystävällistä henkilökuntaa”. Siinä vain pieni osa Facebookin vuodatetuista kehuista, joita tulvi Elämäjärvellä Rajalan Riihessä järjestetylle ensimmäiselle RiihiRockille.

Kaikki onnistui täydellisesti: festivaali oli käytännössä loppuunmyyty eli yleisöä tuli se parituhatta, mistä Rajalan emäntä Kätlin Savela oli parhaimmissa kuvitelmissaan tohtinut haaveilla, järjestelyt sujuivat kympin arvoisesti rennoissa ja hymyilevissä maalaistunnelmissa ja kaiken huipuksi sää suosi festariväkeä.

Kauniilla ja helteisellä ilmalla olikin valtava merkitys RiihiRockin onnistumiselle. Säätila voi pelastaa tai tuhota ulkoilmatapahtuman, ja nyt onni suosi elämäjärveläisiä. Sitä tarvitaan aina rutkasti, kun ollaan aloittamassa uutta festivaalia. Sateisella viikolla kävijämäärä olisi pudonnut helposti puoleen.

Pete ja Kari Parkkonen olivat koonneet erinomaisen esiintyjäkaartin, jossa oli mukavasti jokaiselle jotakin. Bänditkin tuntuivat olevan oikeasti haltioissaan mainiosta festaritunnelmasta.

Rajalan Riihen isäntä Heikki Kananen keksi Kari Parkkosen kanssa idean RiihiRockista ensin puolileikillään. Lauantai osoitti, että Pihtiputaalla kaivataan juuri näitä hulluja päähänpistoja. Yhden sellaisen ansiosta Pihtipudas näyttää palanneen tyylikkäästi kotimaiselle rockfestivaalikartalle. Sanomattakin on selvää, että Rajalassa halutaan jatkaa tätä vielä pitkään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>