Pääkirjoitus Heikki Jämsén

”Aikaa on niin paljon kuin sitä viitsii käyttää”

Monta rakennusta on pilattu kiireellä. Nyt ilmassa on merkkejä siitä, että asiantuntijoiden varoittelu kiireen turmiollisuudesta aletaan kuulla.

Niemenharjun matkailukeskuksen piti ensimmäisten suunnitelmien mukaan valmistua kesälomakauden alkuun. Kun startti venähti, tosiasiat tunnustettiin ja valmistumisajankohtaa siirrettiin. Avajaispäiväksi on ilmoitettu 1. lokakuuta.

Matkailun kiireaikoja alkaa ja päättyy, mutta jos asiakkaiden houkutteluun ja palveluun suunnitellut rakennukset piha-alueineen tehdään viimeistä silausta myöten huolellisesti, niiden elinkaari on kymmeniä vuosia ja kokonaisuus auttaa yrittäjää menestymään.

Kinnulassa on vasta otettu käyttöön lasten päiväkoti. Päiväkoti tehtiin ajatuksella, ettei työssä hätäillä.
Samanlainen ilmapiiri on Kinnulan seurakunnassa, jonka työmaina ovat samanaikaisesti seurakuntakodin kunnostus ja kirkon urkujen rakentaminen. Urut eivät taida soida vielä ensimmäisenä adventtina, kuten toivottiin, vaan vasta sitten, kun ne ovat täysin valmiit.

Jo vuosia sitten edesmennyt kinnulalainen kansantaiteilija Vihtori Storck antoi taidehallinsa pihalla tehdyssä haastattelussa ohjeen, jolla voi saada paljon aikaan ilman kiireen tuntua.

”Aikaa on niin paljon kuin sitä viitsii käyttää”, taiteilija sanoi esitellessään töitään ja rakentamaansa taidehallia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>