Uutiset Heikki Jämsén

Pihtiputaalla valmistaudutaan omatoimikirjaston tuloon

Pihtiputaan kirjastosta tulee kevättalvella omatoimikirjasto. Muutos tarkoittaa sitä, että ovet aukeavat normaalin aukioloajan ulkopuolella kirjastokortilla kaikkina viikonpäivinä kello 9-21 välisenä aikana.

Kinnulassa harkitaan talousarvion valmistelun yhteydessä avustuksen hakemista omatoimikirjaston vaatimien muutosten tekemiseksi. Aikataulu on kuitenkin vielä avoinna.

Pihtipudas ja Viitasaari ovat saaneet opetusministeriöltä muutostöihin yhteisen 37 000 euron avustuksen. Muutos maksaa Pihtiputaan osalta hieman yli 30 000 euroa.

Pihtiputaan ”tägitetään” parhaillaan kirjaston 40 000 nidettä. Aineistoon kiinnitetään etätunnistuksen mahdollistava RFID-tunniste ja lainattava aineisto kirjataan tietojärjestelmään.

Viitasaarella omatoimikirjasto avautui syyskuun alussa. Asiakkaat ovat uudistuksesta hyvillään. Pihtiputaalaiset ja kinnulalaiset voivat käyttää jo nyt Viitasaaren monitoimikirjastoa.

Käyttö on helppoa. Sisään pääsee tunnistautumalla ovella kirjastokortilla. Kortti asetetaan viivakoodilukijan alle, jolloin lukitus aukeaa ja lukijaan ilmaantuu teksti, joka toivottaa asiakkaan nimellä tervetulleeksi. Toinen tunnistautuminen tarvitaan uudella lainaus- ja palautuslaitteella. Sellainen tulee aikanaan myös Pihtiputaalle.

Kirjaston henkilökunta on innoissaan uudistuksesta.

— Muutos aukioloajoissa on ihan valtaisa. Olemme suunnitelleet, että kirjasto on vuosittain suljettuna vain juhlapyhinä ja huoltotöiden vuoksi ehkä kahtena päivänä vuodessa, kirjastotoimenjohtaja Jari Eskelinen kertoo.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>