Viihde Juha Kivinen

Pihtiputaan kirjaston Naisten ilta oli taas menestys

Pihtiputaan kirjaston sekä kunnan kulttuuri- ja liikuntatoimen järjestämät teemaillat ovat suosittuja. Naisten iltaa vietettiin kolmannen kerran ja väkimäärä lisääntyy koko ajan. Ensimmäisellä kerralla kävijöitä oli 80 ja nyt päästiin jo noin 150:een.

Irmeli Kuronen tuli ensi kertaa katsomaan minkälainen juttu on Naisten ilta.

— Olen ollut aiemmin niin kiireinen. Minua kiinnostaa käsityöt, ja nyt kun on vapaa-aikaa tulossa lisää, herättelen sitä henkiin. Syksy myös innoittaa käsitöiden ja askartelun tekemiseen. Virkkaus kiinnostaa enemmän kuin neulominen.

Irmeli Kuronen pysähtyikin Enni Lahtisen lankapöydän luokse. Enni on tuomassa lankoja myyntiin Kurosen entiseen toimistoon, jossa heidän perheyrityksellään Kiviteoksella on nyt toimisto, myyntipiste sekä isännöintipuolen toimisto.

— Elättelen toiveita, että minulla olisi siinä sen verran aikaa, että pystyn sivutyönä myymään lankoja ja käsitöitä. Tämä lähti siitä, että tykkään tosi paljon itse käyttää norjalaisia lankoja, niitä ei saa ostettua mistään sadan kilometrin säteellä. Olen joka syksy tilannut isomman erän lankoja nettikaupasta.

— Olen salaa haaveillut lankakaupasta vaikka kuinka kauan, mutta en ole ajatellut, että se voisi toteutua, kun on nämä kaikki muut työt. On aika helppoa ryhtyä jälleenmyyjäksi, kun siellä on valmiit kanavat.

Mari Koponen Viitasaarelta sai kirjastolta yhteydenoton, että Naisten iltaan tarvittaisiin jalkahoitajaa. Hän kertoi, että monen asiakkaan kannattaisi tulla jalkahoitoon jo paljon aiemmin.

— Nuoremmatkaan eivät välttämättä tajua jalkahoidon tarvetta, mutta iäkkäämmät vielä vähemmän. Jalkahoidon tilaaminen jää omaisten ja hoitajien vastuulle. Meistä jokainen tarttuu terveydenhoitopalveluihin vasta sitten, kun kipu on suurin, eli kantapäät ovat halkeamilla ja kynnet ovat liian pitkät. Ennaltaehkäisy olisi viisasta, Mari Koponen vihjaisi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>