Urheilu Juha Kivinen

Viiden pisteen viikko toi LiigaPlokin takaisin keskikastin kahinoihin

LiigaPloki katkaisi viiden ottelun tappioputkensa lentopallon naisten mestaruusliigassa, kun se otti yhtä vaille täydet pisteet kahdesta viime viikon liigapelistä.

Torstaina LiigaPloki haki kolme pistettä Kuortaneelta eli tyttöjen maajoukkueelta, joka kellistyi suoraan erin 0-3 (25-27, 19-25, 15-25). Lauantaina Ploki voitti Pihtipudas-salissa Pölkky Kuusamon erin 3-2 (25-21, 25-22, 23-25, 23-25, 15-6). Voitoillaan Ploki nousi viimeiseltä play off -paikalta takaisin tiiviin keskikastin taisteluihin.

LiigaPloki otti kauden toisen kolmen pisteen voittonsa, kun se kaatoi Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen suoraan kolmessa erässä.

Ulkopuolisena sarjassa pelaava Kuortane on tällä kaudella ollut liigajoukkueille kova vastus. Se on voittanut vieraissa Rovaniemen ja ottanut pisteen vieraspelissä Kuusamoa vastaan. Erän se on pystynyt viemään niin LP Viestiltä kuin OrPoltakin.

LiigaPloki pelasi Kuortaneella tasaisen vahvasti ja tiukan ensimmäisen erän jälkeen se hallitsi tapahtumia selvästi. Tamara Kmezic takoi taululle lukemat 18/+12. Vilma Ruuska pelasi vanhaa joukkuettaan vastaan huippupelin, jota todistavat yleispelaajalle harvinaiset lukemat 11/+11.

Ploki otti hienon voiton Kuusamosta, joka oli juuri tehnyt melkoisen tempun kaatamalla sarjaa johtavan Hämeenlinnan Pallokerhon 3-2. Plokihan oli saanut vähän aiemmin HPK:lta kaikkien aikojen selkäsaunan.

Plokilla olisi toisaalta ollut kaikki saumat viedä kaikki kolme pistettäkin. Joukkue nousi kolmannessa erässä tasoihin tappioasemasta 18-22 ja vielä tilanteeseen 23-23. Eeva-Maria Koskisen riskisyöttö meni kuitenkin nurkasta leveäksi ja Kuusamo pääsi lyömään heti perään erän poikki helposti keskeltä, joten ottelua jatkettiin.

Neljättä erää Ploki johti lähes koko ajan, mutta Kuusamo meni ohi aivan viimeisissä palloissa kotijoukkueen omien tunarointien takia.

Viidenteen ratkaisuerään plokilaiset tulivat sisuuntuneina eivätkä he antaneet vieraille enää mitään mahdollisuuksia. Etenkin Vilma Ruuska oli hurjassa vireessä päätöserässä. Ruuska kuittasi taas komeat lukemat 16/+11. LiigaPlokin pistehai oli odotetusti Tamara Kmezic (23/+13).

LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen oli todella tyytyväinen joukkueen ensimmäiseen, toiseen ja viidenteen erään.

— Pelasimme niissä oikeastaan kauden parasta palloa ja teimme tosi vähän virheitä. Hyökkäysvirheet tulivat kolmanteen ja neljänteen erään. Vähän harmittaa, kun varsinkin kolmas erä oli lähellä, että oltaisiin saatu se käännettyä, ja miksei neljäskin. Mutta ei viitsi surkutella, voitto kyllä tyydyttää. Siellä oli paljon hyvää parin vaikean viikon jälkeen. Täytyy antaa joukkueelle aika isokin hatunnosto, Koskinen kiitteli.

Pulmia ovat aiheuttaneet muun muassa libero Sini Koljosen sitkeä virustauti ja Tamara Kmezicin kaksi viikkoa jatkunut poskiontelontulehdus.

— Sitten on selkää, olkapäätä ja nilkan nyrjähdyksiä. Torstaina ei ollut ihan varmaa, keitä pystyn kentälle laittamaan. Mutta ihmeellisesti jokainen nuoli haavansa tai tuli ihmeparantuminen. Oli muutenkin vaikea jakso, kun Viesti kohdattiin kolme kertaa ja HPK kerran, eli todella pahat vastustajat. Se synkensi meidän voittamatonta jaksoa, Koskinen puntaroi.

Jukka Koskinen muistutti, että liiga on todella tasainen kärkeä lukuun ottamatta, eli jokainen piste on hyvinkin tärkeä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>