Lukijalta Lukijalta

Totta vai tarua?

Tavallisesti luotettavista lähteistä saadun tiedon mukaan on Kinnulan kansalaisopiston Juttujumppapiirissä tapahtunut vakava sääntörikkomus.

Juttujumpan alkuperäinen tarkoitus oli: Roppa rantakuntoon rääkkäämättä.

Keskuskoulun kuntosalilla oli siihen hyvät mahdollisuudet. Siellä on tarvittavat vehkeet, kuten kuntosalilla pitää ollakin: kuntopyörää, punttivehkeitä, vetolaitetta ja muita kuntovälineitä.

Laadittiin yhteiset ohjeet, joita jokaisen piti noudattaa. Hakemuksien perusteella sinne valikoitui noin kymmenkunta 65-80-vuotiasta mieshenkilöä, eri ammattiryhmistä.

Sääntöihin otettiin muutamia kohtia, joita jokaisen tulisi noudattaa.

Kirjoittamattomissa säännöissä on muun muassa pari kohtaa tarkemmin selitettynä: kyseistä laitetta on lähestyttävä vakain askelin ja tuntea syvääkunnioitusta laitetta kohtaan, mieluummin ottaa katsekontakti laitteeseen.

Kuntopyörän luona on ryhdistäydyttävä ennen satulaan nousua ja aloitettavahitaasti kiiruhtaen polkeminen. Veto- ja työntölaitteissa on huomioitava, etteivät jalat lipsu tehtävää suoritettaessa.

Kaikissa näissä suoritteissa on myös ehto: hiki jos tulee pintaan, on tehtävää suoritettaessa menty liian pitkälle. Tässä pykälässä on tapahtunut ilmeinen sääntörikkomus.

Pukuhuoneesta oli löytynyt epäilyttävä talouspyyhkeeltä näyttävä tukko, joka tuoksui hielle. Alustavissa tutkimuksissa selvisi, että pukuhuone oli Juttujumpan jäljiltä.

Koska kyseessä oli tuntematon haju, jonka epäiltiin vahvasti tuoksuvan hielle, asian arkaluoteisuuden vuoksi se laitettiin Serlan tehtaalle tutkittavaksi.

Vastaus tuli parin päivän kuluttua. Siinä todettiin näytteen olevan talouspaperia, jonka kiistattomasti todettiin sisältävän 2-3 hikipisaraa.

Vastauksessa mainittiin, että tavallisesti sitä käytetään suurempien vesimäärien pyyhkimiseen.
Hätätilanteessa voi kuulemma pyyhkäistä hikeäkin.

Laittoivat kasvopyyhettä malliksi, jolla voi hikipisaroita turvallisesti pyyhkiä.

Juttujumpan kurinpitovaliokunta on käsitellyt asiaa, ja päättää keskuudessaan toimenpiteistä. Asia on sovittu Juttujumpan ja ohjaajan kesken hyvässä hengessä, eikä aiheuta toimenpiteitä.

Tarua vai totta ?

Tässä jutussa on totta ainakin toinen puoli: syksyhän on hirvenmetsästysaikaa.

Kaverini Juuso kertoi, että olivat Villen kanssa päivän olleet passissa ja illan hämärtyessä huomasivat pellon reunalla liikettä.

Molemmat päättivät, että ammutaan, kyllä se hirveltä näyttää.

Laukaisivat aseensa ja menivät saaliinsa luo. Katsoivat saalista ja totesivat: ”Justiin kengitetty.”

Hyvää joulun odotusta kaikille, toivoo

Jooseppi Juurikorpi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>