Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Kinnula sai joululahjaksi paketin oikeudenmukaisuutta

Kinnulassa on kolmen vuoden ajan jouduttu tulemaan toimeen kymmenen prosenttia pienemmillä yritystuilla kuin Pihtiputaalla ja Viitasaarella.

Kunnassa epäoikeudenmukaisena koettu päätös syntyi Fenestran konkurssin jälkeen, jolloin Pihtipudas ja Viitasaari nimettiin äkillisen rakennemuutoksen alueiksi. Kinnula jäi rannalle, koska nurin menneen ikkuna- ja ovitehtaan työllisyysvaikutusten katsottiin kohdistuneen haitallisemmin Wiitaunionin kuntiin kuin Kinnulaan.

Kinnulassa ratkaisu oli vaikea niellä ja seurauksena oli ankara polemiikki siitä, kenen syyksi kunnan kohtelu saadaan kaadetuksi. Tulilinjalla ovat olleet ainakin kunnan luottamus- ja virkamiesjohto, maakunnan kansanedustajat ja silloinen työministeri. Jokainen taho myönsi, että päätös oli epäoikeudenmukainen. Korjatuksi sitä ei saatu, ennen kuin asia oli käynyt kierroksen EU:n byrokratian rattaissa ja sieltä heltisi lupa tukirajausten muuttamiseen.

Vuodenvaihteen jälkeenkin tukipolitiikka on vinksallaan. Pohjoinen Keski-Suomi odottaa pääsyä takaisin niin sanottuun ykköstukialueeseen, johon nyt kuuluvat esimerkiksi Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutua lukuunottamatta.

Lapset ja vanhemmatkin odottavat silmät loistaen jouluaattoa. Toivottavasti mahdollisimman moni heidän toiveistaan toteutuu. Hyvää Joulua!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>