Urheilu Juha Kivinen

LiigaPlokilla komea kuuden pisteen viikko

LiigaPloki saalisti viime viikolla täydet kuusi pistettä kahdesta ottelustaan. Joukkue pitää tiukasti kiinni paikastaan lentopallon naisten mestaruusliigan viitosena. Alemmas ei haluttaisi tippua, jotta pudotuspeleissä vältettäisiin hirmujoukkueet HPK ja LP Viesti.

Keskiviikkona Ploki löi kotisalissaan Kuortaneen eli tyttöjen maajoukkueen 3-1 (25-11, 25-23, 21-25, 25-21). Lauantaina vyölle tuli vielä kovempi päänahka, kun Ploki haki vierasvoiton sarjanelosesta Oriveden Ponnistuksesta erin 1-3 (21-25, 25-18, 21-25, 18-25).

Kuortane-peli näytti aluksi menevän rallatellen Plokille. Jo toisessa erässä tuli kuitenkin vaikeuksia. Kuortane johti erää 20-23, mutta Ploki selvisi pinteestä. Anniina Matalamäen ässäsyöttö ratkaisi erän kotijoukkueelle.

Kolmas erä eteni tasaisesti tekniselle aikalisälle asti, mutta sitten Kuortane hivuttautui karkuun ja erä karkasi vieraille.

Neljättä erää Ploki vei selvästi. Se johti jo 17-12, mutta Kuortane heräsi vielä taistelemaan ja nousi tasatilanteeseen 20-20. Ploki napsi kuitenkin otteluvoittoon tarvittavat pisteet Deprece Washingtonin ja Tamara Kmezicin vahvoilla otteilla.

LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen arvioi, että puolitoista erää meni ihan mallikkaasti ja sen jälkeen kävi, kuten vähän pelättiin: peli olikin vaikea.

— Kuortaneen syöttö parani huomattavasti ja se sai vastaanoton aika heikoksi. Myös puolustuspelissä ruvettiin vain katsomaan, kun pallo meni ohi. Hyvää oli se, että väännettiin toisessa erässä voittoon.

Kuortane ei ollut tosiaankaan mikään suupala. Siitä kertoo sekin, että joukkue löi seuraavaksi rovaniemeläisen WoVon puhtaasti 3-0.

LiigaPloki lähti Orivedelle energisellä asenteella. Ploki johti avauserää jo seitsemällä pisteellä, mutta OrPo hiipi vielä pisteen päähän (21-22). Nousu katkesi kuitenkin Anniina Matalamäen hyökkäykseen ja Elizabeth Fieldin ässäsyöttöön.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Plokin vastaanotto romahti eikä se päässyt kunnolla peliin kiinni.

Kolmas erä alkoi Plokilta hyvin, mutta OrPo tuli kuitenkin vielä lähelle tilanteeseen 20-21. Deprece Washington ratkaisi erän kolmella tärkeällä pisteellä.

Neljäs erä alkoi tasaisesti, mutta puolivälissä Ploki repäisi eron, joka kesti loppuun asti. Anniina Matalamäen räväkkä nelospaikan rajalyönti päätti ottelun.

Jukka Koskinen oli mielissään pisteistä, jotka saatiin taulukossa yläpuolella olevalta joukkueelta. Erityisesti hän ilahtui loistavista syötöistä.

LiigaPloki on tehnyt alustavan sopimuksen uuden amerikkalaisen yleispelaajan kanssa. Hän saapuu tällä viikolla harjoituksiin. Seuraavaksi on vuorossa kolme kotipeliä.

Ensi viikon keskiviikkona tulee vastaan HPK ja sitä seuraavana lauantaina Pieksämäki Volley sekä sunnuntaina LP Kangasala.