Lukijalta Lukijalta

Alkoholilain uudistuksessa on kyse arvovalinnasta

Politiikassa on aina kyse tasapainottelusta erilaisten arvovalintojen välillä.

Erityisesti alkoholipolitiikassa arvoasetelma on jyrkkä, kun vastakkain ovat elinkeinopoliittiset ja kansanterveydelliset arvot.

Alkoholiteollisuus yrittää kumota terveystieteellistä tutkimusta taloustieteellisillä perusteilla ennen kaikkea taloudellisen voiton saavuttamiseksi. Tämän vuoksi alkoholipoliittinen keskustelu on saamassa jo koomisia piirteitä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on vastaanottanut paksun nipun lausuntoja, joissa on epäilemättä toinen toistaan vakuuttavampia argumentteja lakimuutosten puolesta ja vastaan.

Tietoa ja tutkimusta lainvalmistelun tueksi on tarjolla paljon ja tutkimusnäyttö kokonaiskulutusta hillitsevien toimien puolesta on vahvaa. Kyse onkin enää siitä, mitä arvoja päätöksessä painotetaan.

Raittiuden Ystävät ry:n lausunto esitykseen uudeksi alkoholilaiksi löytyy järjestön verkkosivuilta – omasta arvonäkökulmastaan kirjoitettu sekin.

Raittiuden Ystävät näkee, että hallituksen esitys uudeksi alkoholilaiksi vaarantaa kansanterveyden.
Suomella ei yksinkertaisesti ole varaa vielä nykyistäsuurempiin alkoholihaittoihin.

Siksi alkoholilain uudistusta koskevassa päätöksessä tulee kantaa huolta ja vastuuta kansamme kokonaishyvinvoinnista ja tulevaisuudesta, eikä vapauttaa entisestään alkoholin myyntiä.

Marko Kailasmaa
toiminnanjohtaja
Raittiuden Ystävät ry

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>