Urheilu Juha Kivinen

LiigaPloki säilytti mainiot asemansa kuuden pisteen viikonlopun ansiosta

LiigaPloki on päässyt hyvään vireeseen lentopallon naisten mestaruusliigassa. Joukkue on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä ja vahvistanut siten asemiaan sarjataulukon viidennellä sijalla, joka takaisi paremmat asetelmat pudotuspelipareja valittaessa.

Plokin harvinaisen tiivis kolmen ottelun kotiputki alkoi keskiviikkona, kun sarjajohtaja ja hallitseva Suomen mestari Hämeenlinnan Pallokerho saapui kylään. Ploki sai ryövättyä yhden erän, mutta pisteet lähtivät vieraiden matkaan erin 1-3 (20-25, 25-21, 18-25, 16-25).

Viikonloppuna oli jo pisteitä odotettavissa, ja täysi potti irtosikin vakuuttavasti. Ploki löi sarjajumbo Pieksämäki Volleyn 3-0 (25-20, 25-17, 25-14) ja otti vielä makeammaat pisteet lähimpänä selkään hengittävältä LP Kangasalalta erin 3-1 (19-25, 25-21, 25-12, 25-19).

HPK oli joutunut urakoimaan tiiviissä neljän ottelun putkessa ennen vierailua Pihtiputaalle, joten Liiga-Plokin päävalmentaja Jukka Koskinen joutui harmittelemaan sitä, ettei pelistä irronnut pistettäkään.

— Tiesimme, että vastassa on väsynyt joukkue, jolla on loukkaantumisongelmiakin. Yksi erä on aina hyvä mestarilta, mutta olisi tästä mukava ollut ottaa pisteitäkin.

— Jotenkin tuntui heti, kun palloteltiin pitkän erätauon jälkeen, että pelaajilla oli jalat vielä pukukopissa. En tiedä mitä tapahtui. Puolustaminen hävisi täydellisesti ja sitä kautta kaikki muukin keskittyminen.

Pieksämäki-voitossa Jukka Koskinen kiitteli Plokin pahoja ja tarkkoja syöttöjä sekä vastaanottoa. Vilma Ruuska oli pommituksen kohteena, mutta selvisi urakasta kunnialla.

Pieksämäen valmentaja Viktor Circhenko harmitteli sitä, ettei hänen joukkueensa uskalla voittaa.

— Tamaran syöttöshow käänsi pelin toisessa erässä. LiigaPloki ansaitsi voiton, se hyökkäsi hyvin ja monipuolisesti. Emme saaneet heidän pelistään otetta.

LP Kangasalaa vastaan Jukka Koskinen oli mielissään nappiin onnistuneista vaihdoista.

— Pelimme oli monipuolisempaa kuin vastustajalla. Toki parantamista on vielä paljon, onneksi niin!

Kangasalan valmentaja Virginie De Carne oli erittäin pettynyt.

— En oikein tiedä, mitä tapahtui. LiigaPloki pelasi erittäin hyvin ja meidän pelaamisemme meni alaspäin. Urheilijan pitäisi löytää taistelutahto itse. Jos sitä ei löydy, se on huonompi juttu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>