Päästä vedettyä Juha Kivinen

Ei tapahdu mitään?

Pihtiputaalaisten ikioma Ratsia ihmetteli kovimmalla hitillään, tietävätkö tekemisen puutetta valittavat Lontoon skidit, millaista on Pihtiputaalla. Duudsonitkin pyydettiin joku vuosi sitten hillumaan tv-show’nsa kanssa Pihtiputaalle sen takia, ettei täällä kuulemma tapahdu mitään.

No miten sen ottaa. Ehkä Duudsonien kaltaista hulinaa ei ole joka päivä, mutta tulihan siitä hyvälle mielelle, kun luin juuri Pihtiputaan lukion lentopallolinjan päävalmentajaksi valitun Tuire Koljosen päivitystä Facebookista.

Tuire Koljonen halusi jakaa ajatuksiaan tammikuun viimeisestä viikonlopusta, jolloin Pihtiputaan koulukeskuksen alueella tosiaan tapahtui.

Piirinmestaruushiihdoissa kilpaili kolmisensataa hiihtäjää, A-tyttöjen lentopallon SM-sarjan turnauksessa pelasi noin viisikymmentä nuorta ja lentopallon Keski-Suomen maakuntaleiri kokosi yhteen noin seitsemänkymmentä pelaajaa.

Siis yli neljäsataa urheilijaa samana viikonloppuna. Tuire kehui sitä, kuinka kaikki palikat loksahtivat hienosti paikoilleen, vaikka järjestelyissä oli paljon liikkuvia osia.

Salien pukutilat saatiin jaettua sopuisasti lajien kesken, talkoolaiset olivat viimeisen päälle iskussa ja talkkari Veli-Pekka Kinnunen hoiti sukkuloiden kaiken muun mahdollisen ja mahdottoman.

Paula Pasanen muisti lisätä vielä sen melkoisen väkimäärän, joka oli ollut vähän aiemmin seuraamassa Pudiksen ja Kinnulan junnujen lätkämatsia Pihtiputaan kaukalolla.

Ne, jotka eivät olleet noissa hetkissä mukana, eivät välttämättä osaa kehua Pihtiputaan tapahtumia. Selvää onkin, ettei reilun 4 000 asukkaan paikkakunnalla riitä runsasta tarjontaa etenkään viihdepuolelle.

Ei pääse uimahalliin eikä elokuviin. Kuukausittain vierailleet kovat rocknimetkin katosivat paikkakunnalta yli kymmenen vuotta sitten, kun hotellissa vaihtui yrittäjä.

Mutta yhdyn täysin kokeneen managerin Seppo Kahilaisen sanoihin Pihtiputaan tapahtumajärjestäjien illassa. Hän huomautti, kuinka heillä on harvinaisen positiivinen ongelma: harvalla tämänkokoisella paikkakunnalla päästään keskustelemaan siitä, että tapahtumia on niin runsaasti, etteivät kaikki mahdu yhteismarkkinointimainokseen.

Tapahtumat toki keskittyvät siihen aikaan, kun lehti on puussa, mutta muulloinkin tapahtuu. Vuosittain marras-joulukuussa toistuvat huippunimien isot konsertit ovat siitä yksi esimerkki.

Kunnan kärkihankkeiden lista puhuu kyllä puolestaan. Keihäskarnevaalit, RiihiRock, Niemenharjun lavatanssit, Hiekan totoravit, klassiset kesäkonsertit, Elämäjärven kesäteatteri sekä Plokin liigapelit. Niitä kelpaa esitellä ihan missä vain.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>