Urheilu Juha Kivinen

Pihtipudas hiihti yhdenneksitoista Keski-Suomen maakuntaviestissä

Pihtiputaan ykkösjoukkue sijoittui yhdenneksitoista ja kohensi sijoitustaan yhdellä viimevuotisesta Keski-Suomen 70. maakuntaviestissä Joutsassa. Pakkasen takia loppiaiselta siirretty viesti päästiin hiihtämään kolmen asteen pikkupakkasessa.

Roosa Marin nosti Pihtiputaan viidennen osuuden jälkeen jopa seitsemänneksi, mutta asemat heikkenivät myöhemmin. Sekään ei auttanut, että Kalle Siekkinen riuhtaisi komeasti koko osuuden kärkiajan toiseksi viimeisellä osuudella.

Muut olivat ehtineet niin kauas, että sijoitus nousi Kallen hiihdolla vain yhden sijan eli kymmenenneksi. Pihtipudas putosi ankkuriosuudella taas yhdenneksitoista, kun Keuruun Matti Aalto ohitti loppusuoralla Markus Mattolan.

Muista hiihtäjistä parhaassa vireessä olivat Heikki Marin ja Jone Myyryläinen, jotka saivat osuuksiensa viidenneksi parhaan ajan.

Janne Uusitalo harmitteli avausosuuden jälkeen sitä, ettei alla ollut pitovoidetta. Tasatyönnöllä meno tahtoi hyytyä jyrkempiin ylämäkiin, vaikka tasatyöntö on ollut Jannen vahvuus.

— Nyt ei ylämäkeen pungertaminen oikein sujunut. Yllätyin, miten porukkaan tuli niin iso ero, vaikka kulku oli ihan hyväntuntuista. En tiedä, oliko muilla vielä liukkaampi suksi.

— Talvi on ollut ihan ookoo. Ei mitään huippua, mutta ei huonoakaan. Kroppa on ollut kohtuullisen terveenä, paljon parempi kuin viime vuonna. Olen kilpaillut ihan aktiivisesti, yritetään parantaa koko ajan menoa. Nyt pidän pientä kisataukoa, lähden katsomaan Lahteen MM-kisoja, Janne Uusitalo jutteli.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>