Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Epäonnistuminen avaa taas kerran uusia ovia

Kinnulassa on totuttu myönteisiin yritysuutisiin, mutta myös karvaisiin pettymyksiin.

Konkurssihakemuksensa jättänyt KVL-Pipe Oy irtisanoi maanantaina kaikki 24 työntekijäänsä. Mukana on yrityksen luottamusmies, täyden eläkeiän saavuttanut Heikki Salmi, joka laskee kokeneensa työuransa aikana kuusi konkurssia.

Kinnulan putkitehtaan toteutti suurin toivein Tapani Viik. Hän hankki maailmalla yrittäjänkannuksensa ja halusi luoda synnyinkuntaansa kaivattuja työpaikkoja laajentamalla menestyvää yritystoimintaansa.

Tehdas kaatui 2008 alkaneeseen lamaan, josta ei ole selvitty vieläkään. Tekijöitä saattoi olla muitakin. Isommat valmistajat eivät katsoneet kilpailijan tuloa hyvällä aikana, jolloin rakentaminen tyssäsi kuin seinään.

Jatkajaksi löytyi keväällä 2014 KVL-Pipe Oy. Se on osa isompaa Orivedellä toimivaa konsernia. Toimitusjohtaja Jukka Pykäläinen nosti kädet pystyyn viime viikon tiistaina, kun velkasaaneeraus oli rauennut rahoittajan ja pääyhteistyökumppanin vetäytymiseen.

Kinnulalle konkurssi on vakava paikka. Työttömyysaste nousee yli kahteenkymmeneen prosenttiin. Kunnanjohto lupaa katsoa kaikki keinot, jolla vanhingot voidaan minimoida.

Epäonnistuminen on osa yrittämistä. Yrityksiä kaatuu, mutta tilalle syntyy uusia. Niin käy nytkin jossain vaiheessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>