Lukijalta Lukijalta

Putaalainen sote-uudistus

Meillä sote-uudistuksen hoitaa perusturvan toimialajohtaja tekemällä esityksiä, joissa palveluiden tuottaminen luovutettaisiin yksi kerrallaan Med Groupin haltuun.

Muuhun tulokseen ei voi tulla. Ensiksi kodinhoitotehtävät olivat menossa Med Groupille. Lautakunta sai torjuttua ulkoistamisen täpärästi yhden äänen enemmistöllä.

Tappiosta jäi kivi hiertämään herrojen kenkää niin, että nyt Med Groupille luovutettavista palveluja tulee esityksiä yllättäen lautakuntaan niin, ettei asioista edes keskustella etukäteen.

Toinen asia oli 14.2. pidetyssä kokouksessa. Asialistalla oli Metsäkodon yöhoidon järjestäminen. Silloinkin esitys oli, että yöhoidon järjestää Med Group siitä huolimatta, että omana toimintana yöhoito tulee halvemmaksi ja lisäksi työllistetään kolme henkilöä lisää.

Tein esityksen, että yöhoito säilyy omana toimintana. Lautakunta teki yksimielisen päätöksen esitykseni pohjalta ja ulkoistaminen torjuttiin taas kerran.
Uusin toimialajohtajan esitys lautakunnalle on, että tehdään sopimus avosairaanhoitopalvelujen järjestämisestä Pihtiputaalla Med Groupin kanssa.

Tämäkin asia tuli ihan puskista. Ei minkäänlaita etukäteiskeskustelua, jotta asiaan olisi voinut perehtyä.

Herää kysymys, miksi kaikki perusturvan palvelut pitäisi luovuttaa Med Groupille, joka on ulkonaalaistaustainen rahastusfirma, eikä tuo meille palveluja sen takia, että kunta niistä hyötyisi.

Meidän ei pidä tässä vaiheessa ulkoistaa palvelujamme, vaan kehittää ja vahvistaa kunnan omaan palvelutuotantoa. Jos valtakunnallinen sote-hölmäys joskus tulee, omien toimintojen pitää olla kunnossa, eikä kaiken luovutettuna yksityisille rahastusfirmoille. Näin meillä on mahdollisuus pärjätä tulevaisuudessakin.

Tapio Saastamoinen (vas.)
kunnanvaltuutettu
perusturvalautakunnan ja
maakuntavaltuuston jäsen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>