Lukijalta Lukijalta

Sote-kuviot Kinnulassa

Sote-asiat ovat vaikeita kaikille, niin valtion hallinnolle, kunnille, mutta ennen kaikkea yksittäisille kansalaisille. Sote puhuttaa myös Kinnulassa, näin myös Kotiseudun Sanomissa.

Viittaan mm. Markku Toikkasen kirjoitukseen, jossa siinäkään ei ihan kaikki pitänyt paikkaansa.

Yksityinen palveluntuottaja Coronaria ei ensimmäisenä lähestynyt kuntaamme viime joulukuussa, kuten kirjoituksessa todettiin.

Luotettavalta taholta saamani tiedon mukaan jo syyskuussa 2016 Kuntamarkkinoilla Kinnulan kunnan edustajat olivat aktiivisia Coronarian suuntaan ja jo lokakuussa 2016 Kinnulassa puhuttiin Coronarian selvityksestä ja joulukuussa 2016 koko selvitys oli valmis.

Saivarteluni tuntuu varmaan kurjalta, mutta näin kuntavaalien kynnyksellä tälläkin asialla on äänestäjien kannalta erittäin suuri merkitys, aivan niin kuin silläkin, mitä mieltä kukin Kinnulan kuntavaaliehdokas on Kinnulan Sote-palveluiden yksityistämisestä.

Yksityistämisessä Kinnulassa tuntuu olevan erittäin suuri kiire, vaikka edes valtakunnan tasolla asiasta ei ole vielä mitään varmaa valmista tietoa. Eikö meidän äänestäjien olisi kohtuullista tietää viimeistään juuri nyt, mitä mieltä kukin puolue ja kukin kuntavaaliehdokas on Kinnulan Sote-palveluiden yksityistämisestä?

Eikö kaiken kiireen keskellä olisi myös kohtuullista järjestää kansalaistilaisuus tähän asiaan liittyen ensi tilassa kaikille kuntalaisille, sillä niin tärkeistä asioista nyt keskustellaan? Ja nämä kaikki ennen kunnallisvaaleja.

Usko Toivo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>