Päästä vedettyä Juha Kivinen

Plokin paras kausi viiteen vuoteen

Saatiinhan sitä oikeaa play off -jännitystä Pihtipudas-saliin ensi kertaa viiteen vuoteen, kun LiigaPloki pelasi täysipainoisen puolivälieräsarjan Oriveden Ponnistusta vastaan.

Mitalipelitkään eivät olleet kaukana, sillä ratkaisevassa pelissä Orivedellä tilanne oli neljännessä erässä 18-18 ja viides katkaisuerä jo näköetäisyydellä.

Vetihän se mieltä matalaksi, kun ajelin kotiin Kinnulan kunnanvaltuustosta ja huomasin kännykästä, että OrPo riuhtaisi erän lopussa ratkaisevan eron. Paukut eivät nyt ihan riittäneet, mutta nälkää jäi takuulla ensi vuodelle.

Plokin leirissä ei yhdytä fraasiin, ettei sota yhtä miestä tai tässä tapauksessa naista kaipaa. Joukkue kaipasi kipeästi kuumeen uuvuttamaa passari Eveliina Koljosta, joka joutui huilaamaan pari puolivälieräpeliä juuri, kun Orivedeltä oli ryöstetty tärkeä avausvoitto melkoisessa hurmoksessa.

Siinä taas nähtiin, kuinka tärkeä rooli pelintekijällä on lentopallossa. Näin pienistä, yksittäisistä sattumuksista voivat isot asiat olla kiinni, mutta minkäs taudeille mahtaa.

LiigaPlokin kaudesta jäi kuitenkin kokonaisuudessaan hyvä maku. Valmentaja Jukka Koskinen on nostanut joukkueen takaisin vakavasti otettavaksi pudotuspelijoukkueeksi, mitä Ploki ei ole ollut sitten Satu Natusen päivien. Kuinka ollakaan, juuri Natunen oli nyt tiputtamassa Plokia mitalipeleistä.

Satu Natusen aikana Ploki oli peräti kolmena vuonna perätysten pronssiottelussa vuosina 2010-12. Mitali jäi harmittavasti joka kerta saamatta, mutta jälkeenpäin arvioituna Natusen valmennusaika oli melkoinen menestys pienen paikkakunnan liigajoukkueelle.

Sen jälkeen koettiinkin heti jyrkkä sukellus, kun Ploki meinasi jopa pudota liigasta Pertti Pyykön surullisenkuuluisan alkukauden valmennuksen jälkeen. Plokille seuran ainoan SM-pronssin valmentanut Olli Nenonen pelasti silloin joukkueen katastrofilta karsinnoissa Puijo Wolleyta vastaan.

Sen jälkeen hommaan saatiin taas jonkinlaista ryhtiä Teemu Oksasen parivuotisen valmentajakauden aikana, mutta melko vaisuksi sekin aika jäi. Vain jälkimmäisellä kaudella päästiin pudotuspeleihin, joissa HPK oli liian kova.

Viime kausi meinasi olla jälleen tuskien taivalta. Olli Nenonen jätti joukkueen kesken kauden, kun Ploki oli taas valahtanut karsintaviivan väärälle puolelle.

Nyt on nähty, että Jukka Koskisen palkkaaminen sen jälkeen loppukaudeksi oli parhaita ratkaisuja, mitä Plokin historiassa on tehty. Seuraavaksi paras ratkaisu on solmia pian jatkosopimus Koskisen kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>