Päästä vedettyä Heikki Jämsén

Vihje kiiri saunanlauteilta toimituksen tietoon

Joskus tulee tunne, että toimituksessa tiedetään joku tietämisenarvoinen asia viimeisten joukossa.

Se harmittaa.

Joskus taas hykerryttää ja kummastuttaa, miten liukkaasti tieto rientää paikasta toiseen, hetkessä satojen kilometrien päähän kertomapaikasta ja päätyy paikallislehden toimittajan korviin.

Näin tapahtui Kinnulan urkujen vihkiäiskonsertin alla. Toimitukseen tuli kolmannelta osapuolelta sähköposti, jossa vihjaistiin kinnulalaisjuurisen miehen kuulleen Yleisradion legendaarisen toimittajan Hannu Taanilan kyselleen helsinkiläisen uimahallin lauteilla kaveriltaan, miten pääsee julkisilla kulkuneuvoilla
Kinnulaan kuuntelemaan uusia urkuja.

Paikalle mielivät sekä Taanila itse että hänen puolisonsa Kati Hämäläinen. Hän kuuluu maan tunnetuimpiin urkureihin, cembalisteihin ja vanhan musiikin tutkijoihin.

Juniin ja busseihin viehtynyt pariskunta huomasi, että eihän Kinnula niin kaukana olekaan. He kapusivat Helsingissä junaan, hyppäsivät Kokkolassa kyydistä ja hurauttivat bussilla Kannuksen, Toholammin ja Lestijärven kautta Kinnulaan. Kerran piti välillä autoa vaihtaa.

Taas vahvistui käsitys, että kyllä Suomi on pieni.

Kinnulaan kannatti tulla. Christian Ahlskogin soittamat urut hivelivät kauneudellaan silmää ja soinnillaan korvia. Taanila kehui soittimen tekniikan ja äänimaailman yhdistelmää taivaalliseksi ja yllytti kinnulalaisia järjestämään urkutapahtumia, joissa hän puhuu musiikin lomassa Bachista, Buxtehudesta ja Kekkosesta…

Kati Hämäläinen ihmetteli miten on mahdollista, että Kinnulan kokoinen seurakunta onnistuu löytämään rahoituksen ja toteuttamaan hankkeen, joita valmistuu Suomessa tänä leikkausten, supistusten ja tehokkuusvaatimusten luvattuna aikana vain yksi tai kaksi vuodessa.

Valtuuston puheenjohtaja Esko Pelkosella on sama tapa kuin Ilpo Leppäsellä aikanaan. Kokous avataan lyhyellä tilannekatsauksella.

Kokouksessa, vai oliko vaalipaneelissa, Pelkonen kyseli, mistä Kinnulalle saadaan myönteistä julkisuutta Pihtiputaan malliin. Puttaalla kun järjestetään Keihäskarnevaalit ja lehdet kirjoittelevat väsymättä Pihtiputaan Mummosta.

Ehkä Esko katseli kotikuntaansa liian läheltä. Pihtiputaan puolella rajaa ei ole voinut välttyä huomaamasta, miten paljon Kinnulan uusitun uimahallin valmistumista on seurattu uutisvälineissä. Uusille uruille on annettu palstatilaa vielä enemmän.

Myönteisiä asioita tekemällä seuraa myönteistä julkisuutta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>