Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Myönteisyys on kuntahahmoille tyypillinen piirre

Kuntahahmojen huippukokousta Wanhassa Pappilassa seurannut väki joutui kyseenalaistamaan maailmalla yleisen luonnehdinnan suomalaisista totisena kansana.

Mielikuva muuttuu vähitellen, koska pelkästään Keski-Suomesta ilmaantui Pihtiputaan Mummon kutsumana paikalle kymmenen kuntahahmoa. Heille oli yhteistä sanavalmius, valoisa elämänasenne ja kirkas pilke silmäkulmassa. Myönteisyyden auran heijastusvaikutus tarttui kaikkiin paikalla olleisiin ja tarttunee myös heihin, jotka jossain vaiheessa pääsevät tekemisiin kotiseutunsa tai naapurikunnan hahmon kanssa.

Pihtiputaan Mummoiksi on löytynyt jo kahdeksan tehtävänsä upeasti hoitanutta viisasta naista, joiden vaikutus kuntakuvan kirkastumiseen on tullut selväksi jokaiselle puttaalaisille. Pihtiputaan Mummot ovat uskaltaneet heittäytyä tehtäväänsä täysillä ja olla oma valloittava itsensä.

Vuoden positiivisin muuramelainen Arto Nikamaa, eläkkeellä oleva katsastusmies, ihmettelee vieläkin valintaansa. Vain vähän taustaa raaputtamalla paljastuu, miksi kuntalaisten äänet kasautuivat hänelle. Nikamaa on käynyt jo viiden vuoden ajan ulkoiluttamassa palvelutalo Koskikodin vanhuksia. Arto Nikamaan mielestä avain myönteisyyteen löytyy ihmisen persoonasta ja siitä, mitä hän lähipiirinsä ja asuinympäristönsä hyväksi puuhailee.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>