Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Niemenharjun matkailukeskus valittiin kauneimmaksi

Pihtiputaalta löytyy paljon hyvää, mutta nyt täällä on todistetusti jotain maailman kauneinta.

Niemenharjun matkailukeskuksen arkkitehtuuriltaan maailman parhaaksi huoltoasemaksi valinnut brittiläinen Design Curial -verkkosivusto kiittää rakennuskokonaisuuden saaneen vaikutteita upeasta keskisuomalaisesta harjumaisemasta ja karun Koliman läheisyydestä. Raati arvioi rakennuksen istuvan täydellisesti ympäröivään maisemaan.

Sijoitusta nosti myös se, että rakentamisessa käytettiin paikallista puuta. Värityksestä ei perusteluissa puhuttu, mutta ehkäpä juuri tumman ja luonnollisen väriseksi jätetyn puupinnan vastakohtaisuus luo raadin ihastelemaa tyyntä ja rauhallista tunnelmaa.

Niemenharjun matkailukeskuksen suunnitellut arkkitehtitoimisto Studio Puisto nostettiin jo aikaisemmin kiinnostavimpien suunnittelutoimistojen joukkoon maailmassa. Aluearkkitehti Helena Raatikaiselle kiitos siitä, että hän onnistui löytämään kilpailuttamalla suunnittelijaksi nuorekkaan ja useista kohteista palkitun toimiston. Matkailukeskuksesta toivottiin erilaista ja sellainen siitä tuli.

Tunnustus on iso asia Niemenharjun matkailukeskukselle ja koko paikkakunnalle pelkästään siksi, että arkkitehtuuriin yhdistetty matkailu kasvaa. Jo nyt Niemenharjua on ehditty tulla katsomaan todella kaukaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>