Pääkirjoitus Juha Kivinen

Synttäreistä tuli hautajaiset MuurasMarketissa

Pihtiputaan viimeinen kyläkauppa MuurasMarketti sulkee ovensa. Kyläkauppiaiden muutaman viikon takainen hätähuuto kaupan pelastamiseksi ei tuottanut tulosta.

Vanhat asiakkaat heräsivät hieman vilkkaampaan ostotahtiin, mutta uusia asiakkaita ei löytynyt, joten Helena Kokkonen ja Marjo Orava joutuivat panemaan lapun luukulle. Kaupalla on nyt hautajaiset viisivuotissynttäreiden sijaan.

Kyläläiset olivat viisi vuotta sitten tosimielellä mukana kyläkaupan saamiseksi takaisin Muurasjärvelle Salen lopettamisen jälkeen. Kaupan lainoille löytyi neljäkymmentä takaajaa ja Facebookiinkin perustettiin ryhmä ”Muurasjärven kaupan kannattajat”.

Arki koitti kuitenkin nopeasti ja kyläläiset unohtivat liian usein käydä omassa kaupassaan. Helena Kokkonen tuumasi kaksi vuotta sitten valtakunnallisena kyläkauppapäivänä, että myymälän menestyminen on kiikun kaakun. Hän sanoi, että myynnin pitäisi nousta, jotta kauppa pysyy pystyssä. MuurasMarketti sinnitteli siitä vielä kaksi vuotta eteenpäin.

Muurasjärvi on selvästi suurin kylä Pihtiputaalla, mutta sielläkään ei kauppa näytä pärjäävän. Seuraavaan yritykseen on todella suuri kynnys. Mahtaako niin rohkeaa uskalikkoa enää löytyä? Kauppojen aukiolojen vapautuminen ja isojen markettien vetovoima ovat kuristaneet kyläkaupat kuoliaiksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>