Päästä vedettyä Juha Kivinen

Synttärijuhlat valtuustossa

Krookin Jussi tiesi mistä puhui naurahtaessaan minulle Senioriolympialaisissa, että tämän syntymäpäivän iltasi tulet varmasti muistamaan.

Synttärini paljastuivat senioreille, kun sain Laitisen Kikalta onnitteluhalauksen kesken kisojen. Tulin maininneeksi, että synttärini ovatkin nyt työntäyteiset, sillä illalla edessä on vielä Kinnulan uuden kunnanvaltuuston ensimmäinen istunto.

Ja siitä tuli tosiaan melkoinen ilta.

Pakko myöntää, että en ollut Kinnulaan ajaessani ihan parhaassa terässä. Laiska töitään luettelee, mutta olin saanut juuri valmiiksi ison kesälehden urakan ja takana oli myös harvinaisen pitkä putki iltakeikkoja, joiden joukossa oli tavallista enemmän valtuustojen kokouksia Puttaalla ja Kinnulassa, mikä johtui valtuustokausien vaihtumisesta.

Edellinen kokous Kinnulassa oli ollut jo sieltä vaativammasta päästä, koska siinä päätettiin kauaskantoisesta sote-ratkaisusta. Siitä tuli pitkä ilta, mutta tästä oli tuleva vielä pitempi.

Niinpä en hyppinyt ilosta kattoon, kun tajusin tilanteen. Kokoomus alkoi puolustaa asemiaan tekemällä omia esityksiään lautakuntiin, ja kun joka kerta mentiin suhteelliseen vaaliin, kokous eteni kuin täi tervassa.

Miten sattui iltakin olemaan vielä kaunein ja lämpöisin koko alkukesänä, joten kieltämättä alkoi tuntua siltä, että voisi sitä aikansa käyttää paremminkin kuin istua odottamassa tuntikausia, että suhteellisten vaalien lautakunta kokoontuu aina vain uudestaan ja uudestaan.

Välillä muut valtuutetut ja me lehteriyleisön edustajat kulutimme aikaa kahvihuoneen puolella. Siellä olin jo aika lailla naama rutussa, ja tulin huokaisseeksi, että tässähän se synttäri-ilta sitten menee sivu suun.

Mutta siitähän se vasta alkoi!

Eipä aikaakaan, kun Leppäsen Ilpo porhaltaa sisään ja lyö kahmalokaupalla herkkuja pöytään – sipsejä, karkkeja ja limsaa! Sitten kaikki laulavat ”Paljon onnea vaan” ja kunnanjohtaja Pekka Kanervio käy vielä hakemassa kellarista Kinnulan kunnan liikelahjan, Marja Kurjen huivin.

Voitte arvata, kuinka minua nauratti ja kaikki rutut hävisivät naamasta. On ne vaan Kinnulassa aika velikultia!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>