Uutiset Juha Kivinen

Täydellinen kesäsää helli Nuku yö ulkona -tapahtumaa

Haapajärvellä ja Reisjärvellä toimiva Maaselän Latu tarttui Nuku yö ulkona -haasteeseen, jonka Suomen Latu heitti kaikille suomalaisille viime lauantaiksi.

Maaselän Latu kutsui kansaa yöpymään Kinnulan ja Kivijärven rajalle Koirasalmeen, Salamajärven kansallispuistoon. Tempaus onnistui hienosti, sillä nelisensataa yöpyjää otti haasteen vastaan. Kaikkiaan Koirasalmessa pyöri noin tuhat ihmistä nauttimasta lämpimästä päivästä.

Satakunta Maaselän Ladun ja yhteistyökumppanien talkoolaista olivat pystyttäneet 100 riippumattoa, 10 puolijoukkuetelttaa, 10 laavua sekä retkitelttoja vuokrattavaksi.

Kinnulasta oli järjestetty yhteiskyyti Koirasalmeen, mutta siihen hyppäsi vain kaksi ihmistä. Kinnulalainen Pertti Risto tuli yöpymään omia kyytejään lastensa Jonnen, Heinin ja Noonan sekä serkkutytön Jannikan kanssa.

— Lähdettiin virkistymään. Pojan kanssa meillä on oma teltta mukana ja tytöt vuokrasivat laavun viitosella. En ole kymmeniin vuosiin nukkunut teltassa. Saa nähdä miten uni tulee yöllä, mutta luulisi maistuvan, kun on saanut ulkona olla, Pertti Risto naurahti.

Ristot olivat meloneet Koirasalmessa kanootilla ja löytäneet kaikki geokätkörastit.

— Geokätköily on meillä harrastuksena kesälomareissuilla, ja frisbeegolfia tykätään myös harrastaa lasten kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>