Uutiset Juha Kivinen

Kinnulasta kuuluu kummia – Antero perusti maatilan

Uuden maatilan perustaminen Kinnulaan on nykyään niin harvinainen tapaus, että se ansaitsee pienen palkinnon. Antero Kinnunen pani oman tilan pystyyn, ja Kinnulan maataloustuottajien yhdistys päätti muistaa nuorta isäntää MTK:n tuotekassilla kehujen kanssa.

Loppukesästä 23 vuotta täyttävä Antero Kinnunen osti vuoden alussa kirkonkylän kupeessa sijaitsevan Vuorelan tilan Pasi ja Pauliina Kuivaniemeltä.

— He siirsivät eläimensä Pasin kotitilalle ja myivät tämän minulle tyhjillään. Tuotanto alkoi 26. toukokuuta. Navettaan tehtiin täydellinen parsi- ja lietesäiliöremontti ja nyt navettaan menee 38 lypsävää, Antero kertoo.

Antero myöntää, ettei hänelle tule äkkiseltään mieleen, että joku muu olisi ruvennut perustamaan uutta tilaa Kinnulaan. Hänen ratkaisunsa on herättänyt syystäkin huomiota.

— Enemmän olen kuullut positiivista kannustusta, vaikka kyllä sitä toistakin puolta on tullut, mutta pitää antaa sen mennä vain toisesta korvasta pihalle, Antero naurahtaa.

Antero Kinnunen osti 26 lehmää Pekka ja Martta Tahvanaiselta Pihtiputaalta ja loput hän sai veljeltään Henry Kinnuselta. Henry jäi jatkamaan Keskitalon kotitilaa isänsä Kalevin jälkeen. Antero kertoo, että heillä oli joskus tarkoituksena perustaa Henryn kanssa maatalousyhtymä kotitilalle.

— Mutta se oli sen verran pienenlainen navetta, että ei siinä oikein ollut kannatusta. Siitä se ajatus jäi itämään minulle, ja kun Pasi rupesi kaupittelemaan tätä, niin puoli vuotta siinä laskettiin ja väännettiin, ja kyllä tähän sitten loppuviimein ruvettiin.

Antero tuumaa, ettei saa hirvittää, jos tämmöiseen rupeaa, vaikka hieman silti hirvittikin.

— Eniten jännitti, miten saan tuotannon käyntiin, mutta siihen olen ollut ihan tyytyväinen. Laskettiin niin tarkkaan, että ei tässä huonosti käy. Vuokraan Henkalta konekaluston. Ilman sitä panostusta tämä olisi ollut mahdoton urakka. Jos olisi pitänyt konekalusto hommata itselle, kustannukset olisivat nousseet liian koviksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>