Pääkirjoitus Juha Kivinen

Parhaat puuttuivat, nuoret valopilkkuina karnevaaleilla

Yle jätti toisen kerran peräkkäin väliin pitkän tv-lähetyksen Pihtiputaan Keihäskarnevaaleilta. Sitä ennen Ylen kamerat olivat olleet paikalla vuodesta toiseen.

Ylen linjanveto kertoo paljon keihäskarnevaalien suurimmasta huolenaiheesta: sunnuntain pääkilpailujen latistumisesta. Se vaikuttaa väkisin yleisömäärään. Vielä muutama vuosi sitten Tahkonpolun alkupään ja Keskustien varret olivat mustanaan katsojien autoja, mutta nyt ne olivat aivan tyhjänä. Katsomossa oli hyvin tilaa.

Suomen ykköstykki Tero Pitkämäki on jättänyt kolme peräkkäistä karnevaalikisaa väliin, koska isommat kekkerit ovat olleet liian lähellä Pihtiputaan kilpailua. Edelle ovat menneet Paavo Nurmi Gamesit Turussa, Amsterdamin EM-kisat ja Pariisin Timanttiliiga.

Toinen huippu Antti Ruuskanen on ollut poissa Pihtiputaan viivalta peräti neljänä peräkkäisenä vuonna, tosin usein erilaisten vaivojen takia. Mutta jos hän olisi ollut nyt kunnossa, Ruuskanenkin olisi todennäköisesti mennyt Pariisiin.

Huipuilla ei siis tunnu olevan enää aikaa keihäsperheen omiin kuninkuuskisoihin. Se on näkynyt ikävästi myös karnevaalien tulostasossa. Pari kertaa 80 metriä on ylittynyt vain niukasti ja viime vuonna jäätiin selvästi sen alle.

Nuorten heittäjien komeat kaaret toki ilahduttivat. Miesten kisan voittanut kaksikymppinen Oliver Helander paransi ennätystään lähes neljällä metrillä ja 17-vuotiaiden kisassa Atte Sailola kiskaisi yli 81 metriä. Mutta saadaanko tulevia huippuja enää myöhemmin Pihtiputaalle, jos maailmalla on suurempia houkutuksia?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>