Uutiset Heikki Jämsén

Midnight Hour jätti kavionjälkensä pihtiputaalaiseen ravihistoriaan

— Kyllähän sitä voittoa lähdetään aina metsästämään, mutta olihan tämä ihan yli, St Michel -ajon voittaneen Midnight Hourin kasvattaja ja omistaja Veijo Kumpulainen hehkutti.

Voitosta ja 70 000 euron palkinnosta huolimatta normaalit rutiinit Niemenharjun tallilla jatkuivat aikaisin maanantaiaamuna. Sen verran voitto kiihdytti, että kierrokset eivät meinanneet laskea, eikä oikein unikaan tullut.

Parin viikon takainen Suur-Hollolan pettymys vaihtui voiton tuomaan riemuun. Mikkelin Kalevankankaalla kaikki meni nappiin.

— Odotimme viimeiseen asti ilmaantuuko kutsua koko kilpailuun, mutta tuli se lopulta.

Midnight Hour sai arvonnassa parhaan mahdollisen lähtöpaikan, mutta se ei auta, jos vauhti tökkii. Rinnalla oli kovia tekijöitä, muun muassa Elitloppetin kuutonen.

Suur-Hollolan tapahtumista otettiin opiksi.

— Annoimme siellä keulapaikan ja jäimme pussiin, josta ei ollut mahdollista päästä pois. Nyt kun meillä oli ykköspaikka, päätimme ajaa alusta lähtien keulasta ja se onnistui.

Muilla ei ollut taktiikkaan sanomista, vaikka Suur-Hollolan voittaja Venice yrittikin hivuttautua alussa keulaan.

Veijo Kumpulainen siirsi kasvattamansa ja valmentamansa Midnight Hourin viime syksynä Ossi Nurmosen valmennukseen Maaningalle. Samalla rattaille istutettiin Iikka Nurmonen.

— Se oli oikea päätös. En osannut edes haaveilla, että hevoseni osallistuu St Michel -ajoon. Ja nyt se on voitettu, Veijo Kumpulainen sanoo ja antaa kiitoksen Ossi ja Iikka Nurmoselle, jotka ovat hioneet esiin Midnight Hourissa piilleen timantin. Hevonen ehti olla Nurmosilla viikon, kun se voitti lähtönsä Kuopiossa.

Tilastot puoltavat ratkaisua. Tänä vuonna ruuna on voittanut kuudestatoista lähdöstään kymmenen ja tienannut 157 000 euroa.

— Nyt vain toivotaan, että hevonen pysyy terveenä ja kierretään kotimaassa. Midnight Hour on vasta kuusivuotias, joten jos kaikki menee hyvin, sillä on ura vielä edessä.

Lauantaina Midnight Hour kilpailee Joensuussa ja sitä seuraavaksi Kuninkuusraveissa Suomen mestaruudesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>