Uutiset Heikki Jämsén

Saarenkylä on paras paikka

Lauantaisen Saarenkylä-päivän sää oli yhtä vaihteleva kuin Kivijärven uljaisiin rantamaisemiin rakentuneen Saarenkylän luonto. Hetkittäin paistoi aurinko, välillä varjostivat pilvet ja kerran pääosan nappasi rajusti pauhannut sade.

Marjut ja Lasse Niinijärvi muuttivat kotinsa Päijänteen rannoilta Säynätsalosta ensin Kinnulan kirkolle. Kohta kolme vuotta sitten he ostivat talon Saarenkylältä. Pariskunta viihtyy Lossivuoren kupeessa ja uutuudellaan ihastuttavan Kivijärven vesillä.

Lasse Niinijärven ensimmäiset siteet syntyivät Urpilaan, jonka hirviporukkaan hän liittyi.

— Kinnulassa ja Saarenkylällä ovat parasta ihmiset.
Olemme kertoneet sen satoja kertoja niille säynätsalolaisille, jotka ovat ihmetelleet, minkä takia me tänne muutimme.

— Ihmiset ovat täällä mahtavia. Jos he eivät jotain tiedä, he kysyvät, Lasse kehuu ja haukkaa ison palan herkullisesta letusta.

Yksi Niinijärvien muuton syy oli halu uudistua.

— Saarenkylä antoi elämään kokonaan uuden sykäyksen. Rakkauselämäkin kukoistaa ihan mahtavasti. Ei me täältä enää lähdetä.

— Tänne kannattaa muidenkin muuttaa, lähes rypyttömäksi Saarenkylällä muuttunut Lasse Niinijärvi (62) vakuuttaa.

— Saarenkylä on paras paikka.

Samaa mieltä ovat lettumestarit Asta Muhonen ja Sirkka-Liisa Hakkarainen. Salaisella reseptillä paistettujen pitsireunaisten lettujen tuoksu houkutteli paikalle myös Marjatta Sjöstenin ja Eeva Muhosen.

— Saarenkylä on tosi kaunis ja viihtyisä. Järvet kiertävät ympäri kylää. Kaikki jotka tänne tulevat, viihtyvät. Saarelaiset puhaltavat yhteen hiileen, Eeva ja Marjatta sanovat.

Saarenkylä-päivän pisti pystyyn kylätoimikunta oman kylän väen ja kesäasukkaiden toiveista. Yhdessä viihdyttiin, vatsat saatiin täyteen ja kuulumiset kerrotuksi.

Naiset myöntävät Saarenkylän muuttuneen, kun väki on vähentynyt ja ikääntynyt. Mutta uusia ihmisiä on tullut tilalle. Taloja on rakennettu ja ostettu.
Asta Muhonen asui ensin Helsingissä ja nyt Jyväskylässä, mutta kotipaikka on Saarenkylä.

— Olen sydänjuuriani myöten saarenkyläläinen, Asta sanoo ja kääntää letusta paistumaan toisen puolen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>