Päästä vedettyä Juha Kivinen

Puttaalaisten ennätyksillä olisi otettu kolme kultaa SM-radalla

Lontoon MM-kisoissa ei juuri tarvinnut jännittää suomalaisten menestystä, eikä matkassa ollutkaan kuin vaivaiset kaksitoista urheilijaa.

Kotimaisen yleisurheilun tulostasosta oli huolestuttu jo Kalevan kisoissa, ja aihetta näyttäisi tosiaan olevan. Pitkän linjan pihtiputaalainen urheilumies ja kovia tuloksia itsekin yleisurheilukentillä tehnyt Kari Parkkonen tuli leikitelleeksi tämän kesän Kalevan Kisojen tuloksilla.

Parkkonen vertasi SM-tuloksia pihtiputaalaisten urheilijoiden kaikkina aikoina tekemiin ennätyksiin ja kuinka ollakaan, Pihtiputaalle olisi tullut Seinäjoelta kolme Suomen mestaruutta ja vielä hopea ja kaksi pronssia kaupan päälle!

Otetaanpa tähän ainakin pistesijoille päässeet. Keijo Kumpulainen olisi napannut kultaa sekä 800 että 1 500 metrin juoksussa ja Mauri Siekkinen olisi juossut mestaruuteen 400 metrin ratakierroksella sekä ottanut hopeaa 200 metrillä. Esa Tiaisen ennätys kolmiloikassa ja Olavi Variksen ennätys keihäässä olisivat riittäneet pronssille asti. Tiainen olisi ollut vielä kahdeksas pituudessa.

Eikä siinä kaikki. Jaana Paananen olisi ollut viides keihäässä ja 30 minuutin pintaan juosseet Esko Hietala sekä Pentti Siekkinen pistesijoilla kymppitonnilla.

Hannu Varis olisi ollut seitsemäs 100 metrillä, Riitta Virkkunen seitsemäs pituudessa, Virve Parkkonen seitsemäs sadalla metrillä ja kahdeksas 400 metrillä.

Kari Parkkonen olisi itse yltäynyt kuudenneksi 400 metrin aidoissa ja 800 metrillä sekä kahdeksanneksi 400 metrillä ja yhdeksänneksi korkeudessa.

Siinä oli komeaa listaa takavuosilta. Toki Pihtiputaallakaan ei enää tehtailla tuollaisia tuloksia. Miesten kuulassa karsintaan jäänyt Matti Kahilainen oli Tuiskun ainoa edustaja Seinäjoella.

Pihtiputaan Tuisku menestyy kuitenkin yhä hienosti 9-15-vuotiaiden tasolla. Saarijärven piirinmestaruuskisoista kahmittu 50 mitalin saalis kertoo siitä, että Tuisku pysyy tiukasti maakunnan huipulla heti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden jälkeen.

Erityisen ilahduttavaa on se, ettei taso näytä putoavan, vaikka lapset kasvavat ulos ikäluokistaan. Tuiskuun löytyy aina uusia vanhempia ohjaamaan harjoituksia, vaikka edelliset aikuisvetäjät ovat vetäytyneet syrjään heidän omien lastensa jätettyä kilpakentät. Vanhempien kiinnostus tahtoo säilyä niin kauan kuin omat lapset ovat kilpailuiässä.

Mutta mistähän Kinnulaan saataisiin yleisurheiluseura tai -jaosto? Kinnulalaisia lapsia ei ole näkynyt piirinmestaruuskisoissa miesmuistiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>