Lukijalta Lukijalta

Kiitos siitä, että työ urheilun hyväksi on huomattu

Vaikka sanotaan, että kiitoksella kissa elää niin silti se kiitos tuntuu hyvältä.

Uskon puhuvani usean tuiskulaisen ohjaajan, talkoolaisen ja aktiivin puolesta. Oli mukava lukea, että systemaattinen ja suunniteltu työmme pihtiputaalaisen kilpaurheilun parissa on huomattu.

Juha Kivinen kirjoitti päästä vedettyä palstalla 23.8. Kotiseudun Sanomissa siitä kuinka tulemme maakunnassa, Keski-Suomessa heti Jyväskylän kenttäurheilijoiden jälkeen. Se on aivan totta! Mutta se on myös vaatinut kovaa työtä, talkoita, luovuutta ja rahaa.

Tällä hetkellä nuoret urheilijat ovat kilpailleet menestyksekkäästi eri-ikäisten SM-kilpailuissa ja otteluissa, piirinmestaruuskisoistakin tuli hurja saldo mitaleja ja pitkäaikainen haaveemme voittaa Seuracup sen 20-vuotisjuhlavuonna onnistui!

Tulevaisuudessa saamme ehkä nähdä useammankin Pihtiputaalaisen nuoren urheilevan Kalevan kisoissa. Se täytyy muistaa, että jo niihin kisoihin pääseminen vaatii erittäin kovaa työtä ja harjoittelua sekä taustavoimia.

Pihtiputaan Tuisku työsti talven aikana toimintakäsikirjan joka ohjaa toimintaamme. Seuran tavoitteena on opastaa ja kannustaa urheilulliseen elämäntapaan, tuottaa menestyviä urheilijoita ja järjestää laadukasta yleisurheilutoimintaa ja valmennusta paikkakunnallemme.

Jotta pystymme toteuttamaan tavoitteet niin seuramme täytyy toimia aktiivisesti koko ajan. Olemme systemaattisesti kouluttaneet uusia ohjaajia ja näin toimimme jatkossakin, jotta kenellekään ohjaustaakka ei koidu liian raskaaksi oman töiden ja arjen kanssa.

Ilahduttavasti mukaan yleisurheiluohjaajakoulutuksiin ovat lupautuneet nuoret urheilijat, joilla itsellään onkin rutkasti annettavaa seuramme nuoremmille urheilijoille, ovathan he jo osaltaan esikuvia. Kouluttaudumme myös seuratasolla, kilpailujärjestäjinä ja tuomarikoulutuksissa.

Kaikki nämä toimet vaativat myös rahaa. Teemme jatkuvasti talkootyötä ja hankimme sponsoreita, jotta pystymme pyörittämään toimintaamme. Takana on hurja määrä tunteja, joita teemme vapaaehtoisvoimin. Monen vapaapäivä menee useinkin seuran asioita hoitaessa. Näin on uskoakseni monessa muussakin seurassa.

Luovuutta vaatii näissä olosuhteissa myös harjoitusten suunnittelu. Harjoittelemme niin paljon kuin pystymme ulkona, sisällä portaissa ja salissa. Suomalaisella sisulla ja sillä, että ei niitä halleja ennenkään ollut, ollaan viety useat harjoitukset läpi.

Pihtiputaan urheilukenttä on Markku Kanasen ja kenttämiesten voimin pysynyt ikäänsä nähden erinomaisessa kunnossa ja yhteistyö pelaa hyvin. Harjoitteluolosuhteet kentällä ovat hyvät verrattuna moneen muuhun paikkakuntaan.

Salivuoroja myös tarvitsee moni muukin meidän lisäksi ja näin pitääkin olla. Kiitos siis Katille, joka vuodesta toiseen jaksaa meidän vaatimukset ja yrittää sovittaa vuorot niin että mahdollisimman moni olisi tyytyväinen.

Me Tuiskussa kannustamme urheilijoita osallistumaan mahdollisimman paljon muiden paikkakunnalla olevien seurojen harjoituksiin, sillä monipuolinen harjoittelu antaa hyvät perusvalmiudet läpi elämän kantavaan elämäntapaan ja valmentaa kenties kohti kilpaurheilun vaatimia ominaisuuksia ja edellytyksiä.

Työ jatkuu ja toivotaan, että menestys myös. Mikään menestys ei kanna ilman niiden takana olevia ihmisiä ja taustavoimia. Kiitos siis kaikille, jotka ovat toiminnassamme jollain tavoin olleet mukana.

Kesän tulokset tehdään syksyllä ja talvella. Ensi kesänä on nähtävillä se miten tämän vuoden harjoittelu onnistui. Menestys tuo osaltaan myös lisää talouspaineita. Rahaa on oltava jatkossakin myös urheilijoiden leiritykseen sekä kisamatkoihin. Talkootyöt ja vessapaperin myynti siis jatkuvat.

Aloitamme syksyllä urheilukoulut. Kaikki uudet lapset sekä nuoret ovat erittäin tervetulleita mukaan. Tarvitsemme myös uusia käsiä ohjaamaan ja talkoisiin eli aikuisetkin ovat todella tervetulleita mukaan!

Miia Hiironen
Pihtiputaan Tuiskun
nuorisopäällikkkö

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>