Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Hopealoimu-liuskeen jalostuskatkos jäi lyhyeksi

Viikon yritysuutinen on pihtiputaalaisen kiven jalostuksen jatkuminen.

Katkos jäi onneksi lyhyeksi. Pihtiputaan Takka Oy jätti konkurssihakemuksensa toukokuussa. Tuotannosta kiinnostunut yrittäjä aloitti selvitystyönsä kesäkuussa ja viikko sitten kivisahojen terät alkoivat taas pyöriä.

Uudeksi yrittäjäksi lähti pieksämäkeläinen Olli Romunen, kolmea konepajaa pyörittävän OR Welding Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Romusella on vankka kokemus kotimaisen kiven käytöstä rakentamisessa. Romusen rakennuksista löytyy myös pihtiputaalaista Hopealoimu-liusketta. Sen maineen hyvänä uuni- ja rakennuskivenä Romunen tiesi entuudestaan, joten suljetulle tehtaalle suuntautuneen kivenhakureissun muuttuminen yritysostoksi ei ollut ehkä pelkkää sattumaa.

Suomi tarvitsee ennakkoluulottomia ja hallittuun riskinottoon uskaltautuvia yrittäjiä. Tarvitsemme myös päteviä, vastuuntuntoisia työntekijöitä. OR Welding on samassa tilanteessa kuin moni muu yritys: kasvulle olisi tie tasattu, mutta tekijöitä ei löydy.

Pihtiputaalla on tekijöitä ja nyt saatiin tärkeälle toimialalle jo kannuksensa muussa yritystoiminnassa hankkinut yrittäjä. Paikallinen sanonta kuuluu: ”Joka kivellä rikastuu, ei koskaan köyhdy.” Jokohan monessa suhdannekuopassa rypenyt paikallinen kiviteollisuus kääntyy pysyvään nousuun?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>