Lukijalta Lukijalta

Itsenäisyys on elinvoiman kannalta tärkein asia

Ajatellaan että Pihtiputaan kunnan itsenäisyys on automaattinen asia, vai onkohan se kuitenkaan näin?

Säilyäkseen elinvoimaisena kuntana on tehtävä oikeita ratkaisuita. Tärkeitä asioita työpaikkojen lisäksi ovat mm. terveyskeskus, vapaa-ajan vieton mahdollisuudet, hyvä koulujärjestelmä ja hyvinvointipalvelut jne.

Asioinnin helppous ja joustavat palvelut eri liikkeissä ja virastoissa ovat myös toimivan kunnan tunnusmerkkejä.

Meillä on yhteinen käsitys, että pihtiputaalaiset haluavat pitää kiinni itsenäisestä ja toimivasta kunnasta. Siksi palveluiden kehittämisen ohella on pidettävä kiinni niistä palveluista joita meillä on olemassa.

Nyt käydään jo kolmatta kertaa keskustelua yhden kivijalan, Pihtiputaan Osuuspankin fuusioimisesta toiseen pankkiin. Huolestuttavaa on se, että neuvotteluissa ei ole saatu sitovaa lupausta oman konttorin säilymisestä. Outoa on myös se, että fuusion valmistelua lieneekin tehty jo pitkään, vaikka omistajajäsenten tahtotila mitattiin vain 5-6 vuotta sitten.

Keväällä valittu pankin edustajisto on oudossa tilanteessa ja paljon vartijana. He joutuvat ratkaisemaan hyvässä tuloskunnossa olevan pankin kohtalon lokakuun alkupuolella pidettävässä edustajiston kokouksessa. Toivon, että edustajisto käyttää harkintaa, sekä hankkii puolueetonta tietoa fuusion vaikutuksista pankkipalveluihin ja koko kuntaan.

Maalaisjärjen käyttäminen höystettynä pikku lorauksella putaalaisuutta voisi olla nyt paikallaan.

Seppo Kahilainen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>