Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Huoli pankkipalvelujen säilymisestä on ymmärrettävää

Paikkakunnan kyläkuvaan kohta sata vuotta kuuluneen Pihtiputaan Osuuspankin sulautuminen Suomenselän Osuuspankkiin ei suju ihan kuin Strömsössä. Sen saattoi arvata.

Hankkeen kannatus näyttää olevan aukotonta pankin johtoportaassa, mutta lopullisen päätöksen tekevässä 20-henkisessä edustajistossa kannat rakoilevat.

Julkisuudessa ovat näkyneet erityisesti fuusion vastustajat. Lokakuun kymmenennen päivän edustajiston äänestystä odotetaan suurella mielenkiinnolla.

Pihtiputaan Osuuspankin itsenäisyyttä perustellaan yleisesti pankkipalvelujen säilymisellä omalla paikkakunnalla ja tutuissa käsissä. Pankki on myös onnistunut laajentamaan toimialuettaan omin avuin. Kun Keski-Suomen Osuuspankki vetäytyi Kinnulasta ja Kivijärveltä, Pihtiputaan OP avasi kunnissa konttorit.

Viime aikojen kehitys paljastaa, miksi ihmiset tuntevat huolta pankkipalveluistaan. Nordea vetäytyi ensin Pihtiputaalta ja pian myös Viitasaarelta. S-Pankin toimipistettäkään ei enää Pihtiputaalta löydy.

Tuskinpa kukaan odottaa, että fuusio Suomenselän Osuuspankkiin romahduttaisi pihtiputaalaisten pankkipalvelut. Yhden selvän muutoksen se kuitenkin aiheuttaa: pankinjohtaja on jatkossa kauempana. Syytä huoleen voi olla myös Kinnulan ja Kivijärven toimipisteiden asiakkailla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>