Uutiset Heikki Jämsén

Ansioituneita yrittäjiä palkittiin Kinnulassa

Kinnulan vuoden 2017 yrittäjille autoilu ei ole työtä, vaan on elämäntapa. Lauantain seudullisessa yrittäjäjuhlassa Kinnulassa yrittäjäpalkinnon saivat kuljetusliike Tillgren Lines, Pihtiputaan apteekki, Viitasaaren Kirjakauppa ja Kivijärven Rakennuspalvelu.

Tillgren Lines Oy perustettiin Saarensalmen Taksi Ky:n nimellä vuonna 1995, mutta yrityksen johtohahmo Manu Tillgren (72) sai ensimmäisen liikennelupansa jo 1970. Ura autoilijana on vielä pidempi.

Manun isä Arvo Tillgren aloitti kuorma-auroilijana 1961. Kun Manu täytti 18 kaksi vuotta myöhemmin, isä anoi Kekkoselta pojalle erivapautta ammattijokorttiin. Toive toteutui ja Manu pääsi sotainvalidi-isänsä avuksi.

Manu Tillgrenin lisäksi palkintoa olivat vastaanottamassa hänen vaimonsa Leena Tillgren, tyttäret Sanna Tillgren ja Saara Tillgren-Söderberg sekä Manun velimies Veli-Pekka Tillgren.

Yrittäjäpalkinto kruunasi 125 vuotta toimineen Pihtiputaan apteekin juhlavuoden ja yllätti iloisesti apteekkari Sirpa Walleniuksen.

Apteekin ja sen seitsemän työntekijän syksyyn on mahtunut paljon ylimääräistä työtä, kun lääketoimitukset takertelivat suuren tukkuliikkeen tietokoneuudistusten jälkeen. Nyt tilanne on jo lähes normaali.

— Tunnustus tuntuu hienolta. Olin todella yllättynyt, kun kuulin siitä, apteekkari Sirpa Wallenius sanoo.

— Ehkä olemme tehneet oikeita asioita, muutimme Asematien varteen, jossa on parempi palvella asiakkaita. Ja minulla on hienoja ammattilaisia henkilökuntana. Heidän ansiotahan tämä pitkälti on.

Kun palveluja vedetään pienistä kunnista pois, apteekkienkin kohdalla ilmassa leijuu kysymysmerkkejä.

— Saa nähdä, säilyvätkö alalla yksityiset yrittäjät ja suomalainen omistus vai vapautetaanko ala. Se johtaisi samaan tilanteeseen kuin Ruotsissa, jossa suuret ketjut tulevat terveydenhuoltoon, kuten ovat jo Suomessakin tulleet, Sirpa Wallenius toteaa.
Vaikka apteekkiala on säädelty, Sirpa Wallenius kokee olevansa yrittäjä.

— Alalla on kilpailua. Jos palvelu ei pelaa tai jos meillä ei ole lääkkeitä, ihmiset äänestävät jaloillaan. Naapurikuntiin ja -kaupunkeihin ei ole pitkä matka. Joka päivä pitää katsoa peiliin ja miettiä mitä teet.

Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen iloitsi, että melkein kymmenen vuotta kestäneen synkistelyn jälkeen talous on lähtenyt kasvuun ja syvälle lamakuoppaan vajonnut Keski-Suomi on elpymässä muuta maata selvästi nopeammin

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>