Lukijalta Lukijalta

Juha Urpilaisen SOTE-kirjoitus

Olemme välttäneet vastaamasta yleisönosaston kirjoituksiin, koska viranhaltijoina emme voi antaa kuin todellista tietoa. Koska kirjoittajan tiedoissa on puutteita, on syytä yrittää niitä korjata. Toisaalta, Trumpkin esittää vaaliteemojaan edelleen totuuksina, joten ei tämä tavatonta ole.

Kinnulan kunta arvostaa Kinnulan kunnan nykyisten ja entisten työntekijöiden panostusta kinnulalaisten eteen. Siihen ei liity mitenkään palvelun muoto. Historia tulee näyttämään oliko tehty valinta oikea niin kuntalaisten palveluiden säilymisen kuin työntekijöiden työllisyyden osalta. Nyt uskomme valinnan olleen oikean.

Ulkoistamispäätös on tosiaankin valituksen vuoksi tutkittavana Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa, joka välipäätöksellään ei kuitenkaan kieltänyt ulkoistamispäätöksen toimeenpanoa.

Toimeenpanoon liittyvässä kunnanhallituksen päätöksessä oli virhe, mutta virheet voidaan korjata ja lain mukaan ilmeiset virheet tuleekin korjata. Näin toimittiin 16.10.2017. Koska toimeenpanopäätöksestä ei voi valittaa, tehtiin näistä kunnanjohtajan toimista rikosilmoitus. Se on käsitelty ja jätetty aiheettomana tutkimatta, koska virkavirhettä ei voida osoittaa.

Kirjoittaja uhkaa, että asioiden käsittely eri instansseissa jatkuu vielä pitkään. Onko siis ilmeistä, että muustakin päätöksenteosta tullaan tekemään vaikka rikosilmoituksia, jos päätöksistä ei voi valittaa? Kirjoittajan uhkailut esimerkiksi valittamisista kun tuppaavat toteutumaan. Aina löytyy joku, joka silloin valittaa. Asiayhteyttähän näillä seikoilla ei tietenkään ole.

Sopimus ei ole muuttunut oleellisilta osiltaan (esim. hinta ja sopimuksen kesto), ja 400 000 euroa erikoissairaanhoidon ulkoistamisoptio on ollut kilpailutuksesta lähtien mukana ja löytyy myös sopimusasiakirjan liitteistä, jotka on toimitettu myös Juha Urpilaiselle. Liitteitä ei ole kerännyt kunnanjohtaja, vaikka näin väitetäänkin.

Samaa mieltä olen kirjoittajan kanssa siitä, että sopimus on hyvä toimittaa valtuutetuillekin luettavaksi.
Kinnulan kunnassa arvostetaan demokratiaa, siksi järjestämme kuntalaiskuulemisiakin. Demokratiaan kuuluvat myös viralliset valitustiet.

Demokratiaan ei kuitenkaan kuulu esimerkiksi Facebook-uhkailu erilaisista oikeudellisista toimista johtavia viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä vastaan.

Päinvastoin, demokraattiseen päätöksentekoon kohdistettu uhkailu ei-demokraattisten keinojen käyttämisestä uhkaa demokratiaa.

Pekka Kanervio
Kinnulan
kunnanjohtaja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>