Uutiset Juha Kivinen

Muurasjärven kirkossa oli vesivahinko

Pihtiputaan seurakunta hakee kirkkohallitukselta avustusta Muurasjärven kirkon korjaukseen, joka tehtiin seinässä olleen vesivahingon vuoksi. Kirkkovaltuusto hyväksyi avustushakemuksen.

Korjaustyöt ovat tällä erää jo valmistuneet. Kustannusarvio on 33 500 euroa, mutta lopulliset kulut voivat jäädä myös pienemmiksi.

Muurasjärven kirkon päiväkerhotilan seinässä havaittiin syksyllä vesivahinko, joka vaati kiireellistä korjaamista. Korjauksen aikana huomattiin rakennusvirheistä johtuvia muita vahinkoja useassa kohdin seinää.

Seinän alaosassa oli lisäeristyksen aikana käytetty eristeiden välissä puulistoja lähellä maaperää, ja se oli nostanut kosteutta seinän rakenteisiin.

Siitä on voinut aiheutua vahinkoa myös muualle kirkon alaseiniin, joten koko kivijalan eriste olisi tarpeen uusia sellaisilla materiaaleilla, jotka estäisivät kosteusvahingon toistumisen. Näitä korjaustöitä on suunniteltu ensi kesäksi.

Lisäksi kirkon vieressä oleva maa on muodoltaan sellaista, että vesi valuu helposti rakennuksen viereen. Sadevedet olisi johdettava kauemmas kirkosta ja lähellä oleva multainen pintakerros pitäisi vaihtaa soraan.

Muurasjärven kirkon rakenteisiin liittyvät ongelmat puhuttivat kirkkovaltuutettuja. Perimmäisen syyn arveltiin löytyvän virheellisistä arkkitehtiratkaisuista. Esimerkiksi kunnollisten räystäiden puuttumista harmiteltiin.

Muurasjärven kyläkirkko valmistui vuonna 1963. Sen on suunnitellut arkkitehti Esko Laitinen. Kirkkoa kunnostettiin ja laajennettiin kolmekymmentä vuotta sitten.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>