Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Konsultit ja yritysagentit epäkiitollisen tehtävän edessä

Pihtiputaan kunta palkkasi viime kesänä kolmen vuoden pestiin elinkeinokoordinaattorin. Hänen tehtävänään on uusien yritysten löytäminen ja toimivien yritysten liiketoiminnan vauhdittaminen. Ilmeisesti tulokset eivät ole olleet ihan sitä mitä odotettiin, koska kunnanhallitus esittää tehtävänimikkeen muuttamista yritysagentiksi.

Nyt ovat Kinnula ja Kivijärvi puuhaamassa yhteisen elinkeinohenkilön palkkaamista. Tehtäväkuva on yksinkertainen: työpaikkojen saaminen ja elikeinoelämän monipuolistaminen uusien yritysten avulla.

Urakka näyttää paperilla rönsyttömäksi rajatulta ja sitä se ehkä onkin. Käytänto on toinen. Kunnissa on huomattu, että mollivoittoisen kehityksen myönteiseksi muuttavia johtajia kasvaa harvalla oksalla. Melkoinen agentti siihen pitäisi yrityspuolellakin löytää.

Kinnulalla, Kivijärvellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella toimii kuntien yhteinen kehittämisyhtiö Witas Oy, jonka arjen asiantuntemuksesta uudet ja toimintaansa kehittäneet yrittäjät antavat kiittäviä lausuntoja. Lähes jokainen yrittäjäksi ryhtynyt sanoo, että ilman kehitysyhtiön apua homma olisi jäänyt alkutekijöihinsä.

Kunnissa kannattaa ehkä hyödyntää ja tehostaa jo toimivia rakenteita, eikä rakentaa uusia päällekkäisorganisaatioita. Witas on osoittanut tarpeellisuutensa yrityselämän kehittäjänä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>