Urheilu Juha Kivinen

Koululiikuntaliiton seitsemäs SM-kulta vahvistaa Pihtiputaan lukion asemaa

Pihtiputaan lukiolla päästiin juomaan jo seitsemännen kerran mitalikahveja lukion tyttöjen saavuttaman Koululiikuntaliiton lentopallomestaruuden ansiosta. Lukion rehtori Pentti Räisänen kiitteli kultamitalisteja siitä, että he toivat taas lisää näkyvyyttä koululleen.

— Pärjätäkseen pienen on oltava paljon isompiaan parempi. Lentopalloilun taso kovenee koko ajan, joten tulevat mitalit ovat sitäkin kirkkaampia, Räisänen korosti.

Pihtiputaan lukion tulevaisuus näyttää hyvältä. Pentti Räisänen kertoi, että lukioon tutustujia ja kyselijöitä on ollut enemmän kuin aiempina vuosina ja maanantainakin talossa kävi yhtä aikaa neljä lentopallolinjasta kiinnostunutta nuorta.

Pentti Räisänen korosti, ettei lukion lentopallomenestys olisi mahdollista ilman yhteistyötä Plokin ja LiigaPlokin kanssa. LiigaPlokin manageri Arto Ihalainen ja puheenjohtaja Raimo Pärnänen toivovat, että pihtiputaalaiset huomaisivat lentopallon menestyksen tuoman hyödyn paikkakunnalle.

— On herännyt keskustelua siitä, että rahaa pumpataan vain lentopalloon. Näkisin sen niin, että se on juuri toisinpäin. Kyllähän lentopallo on tuonut paljon tälle yhteisölle, Arto Ihalainen sanoo.

— Liigassa on meneillään viidestoista kausi. Olemme sinä aikana tuoneet paikkakunnalle toistasataatuhatta euroa vuokranmaksuina liigapelaajien asunnoista. Varmaan suurin osa niistä asunnoista olisi ollut muuten tyhjillään, Ihalainen jatkaa.

Miehet muistuttavat, että lentopallo lisää Pihtiputaalle elinvoimaa. Peli-illat tuovat asiakkaita ja ruokailijoita ravintoloihin myös Pihtiputaan ulkopuolelta.

Raimo Pärnänen haluaa kiinnittää huomiota siihen, että viidentoista liigavuoden aikana Pihtiputaalta on lähtenyt noin 900 asukasta, mutta silti liigajoukkue on pystynyt säilyttämään katsojamääränsä ennallaan. Esimerkiksi OrPo-pelissä oli äskettäin 500 katsojaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>