Uutiset Juha Kivinen

Rotinoita kerrakseen!

Kinnulassa syntyi viime vuonna 23 vauvaa, mikä on tismalleen sama lukema kuin vuotta aiemmin. Kinnulalaisten syntyvyyttä on saatu kohennettua, sillä sitä ennen vauvojen määrä jäi useana vuonna alle kahdenkymmenen.

Toissa vuonna Kinnula päihitti jopa asukasluvultaan huomattavasti suuremman Pihtiputaan luvuin 23-17, mutta viime vuonna Pihtiputaalla palattiin tutummalle tasolle, kun vauvoja kastettiin tasan 30.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kinnulan yhdistys järjesti vauvaperheille rotinaillan kolmannentoista kerran. Marika Piispanen tuli paikalle joulun alla syntyneen poikavauvansa kanssa. Perheen lapset, 6-vuotias Juho ja 8-vuotias Sanni ovat suhtautuneet hyvin tulokkaaseen.

— Sannista on paljon apua, hän vaihtaa vaippaa ja paljon muuta. Juho käy välillä hyssyttämässä sitteriä, Marika Piispanen kertoi.

Vauvanhoito on ollut Marikalle aiempaa helpompaa, kun ikäväli muihin lapsiin on sen verran iso.

— Toinen menee aamuisin eskariin ja toinen kouluun. Aikaisemmin oli hulinaa vähän koko ajan, kun toinen oli kaksivuotias toisen syntyessä. Nyt aamupäivät menevät ihan rauhallisesti. Tämä on ollut helppo vauva, kova poika nauramaan. Vauva on ollut yleensä tyytyväinen, mutta kun tarve vaatii, ääntä tulee kyllä riittävästi. Isoveli sanookin, että meidän vauva ei itke, se rääkyy!

Kolme lasta on Piispasen perheelle riittävä panos Kinnulan väestötalkoisiin.

— Kyllä tämä on nyt tässä, talosta loppuu muuten huoneet, Marika naurahti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>