Lukijalta Lukijalta

Terveydenhuoltokin voisi kysellä tyytyväisyyttä

Kun autoilija käyttää autoaan huollossa, hän saa miltei paluupostissa postia, jossa tiedustellaan saamansa palvelun aikaansaamaan tyytyväisyyden määrää useimmiten entisillä kouluarvosanoilla. Kuinka onkaan, kun käyt hakemassa palveluja itsellesi terveyshuollossa.

Eikö ihmisten huollossa sentään ole kyse suuremmasta. Keskityn tässä nyt yksinomaan hammaslääkärissä käyntiin, koska siellä vierailun jälkeen onnistumisen tai epäonnistumisen voi potilas itse helpoimmin todeta. Olisiko suuri vaiva, jos potilaalle annettaisiin mukaan valmiiksi tulostettu lomake, jossa potilas voisi niin halutessaan antaa ruusuja tai risuja ko. laitoksen palveluista ja loppuun kysymys: Suositteletko toisillekin tätä palvelua?

Niistähän me potilaat maksamme ja voi, kuinka usein kokemukseni mukaan turhaan. Näin ehkä saisimme hammashoitolankin palveluja tasokkaammiksi.

Itse olen viimeisten vuosien aikana kokenut useamman kerran, että esimerkiksi hammas on määrätty poistettavaksi. Onneksi kuitenkin hälytyskellot soivat ja menin toiseen lääkäriin, joka sanoi, että tämähän on terve hammas. Kun tätä vähän korjaillaan, niin sillä pureskelet vielä monta vuotta ja näin on käynyt.

Samanlaisia kokemuksia riittää. Lääkäreiden jatkuva vaihtuminen, joskus tietysti pakostakin, on ikävää. Jos pari kertaa olet yhden lääkärin tuolilla käynyt, niin jopa kolmannella kerralla on eri henkilö. Ja ne kielelliset väärin tai oikein ymmärtämiset molemmin puolin. Jokainen potilas lienee oikeutettu saamaan tietoa, mitä hampaalle tehdään ja voidaanko hoito tehdä tällä istunnolla vai vaatiiko hammas ehkä erikoishoitoa. Tämä on nykyaikaa ja tästähän me potilaat maksamme.

Edellä olevan ehdotukseni voi aivan ilmaiseksi ottaa käyttöön laajemminkin, mutta erikoisesti suosittelen sitä Pihtiputaaan hammashuollolle.

Monesti
pettynyt

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>