Urheilu Juha Kivinen

Kilpailijakato Tuisku-hiihtojen huolena

Pihtiputaan Tuiskun nimikkohiihdot vietiin läpi yhteislähdöillä 92 hiihtäjän voimin. Kilpailunjohtaja Martti Kuha oli odottanut paljon isompaa joukkoa.

— Järjestelyihin ja olosuhteisiin voi olla tyytyväinen. Ainoa probleema kisajärjestäjille alkaa olla se, että hiihtäjät loppuvat. Kansallisia hiihtoja ei ollut nyt yhtä aikaa, joten odotimme, että 150 hiihtäjää tulisi, Martti Kuha kertoi.

Kuha arveli, että Tuisku-hiihtojen osallistujamäärää vähensi 50 kilometrin pituinen Neljän vuoren hiihto lauantaina Jyväskylässä. Monet mies- ja veteraanihiihtäjät olivat siellä.

Martti Kuha muistutti, että Pihtipudas on yhä suurimpien hiihtojärjestäjien joukossa Keski-Suomessa, mutta kieltämättä joudutaan miettimään, mitä kisoille jatkossa tehdään.

— Järjestäminen kuitenkin maksaa ja alle sadalla hiihtäjällä ei saada kuluja pois. Se ei oikein motivoi järjestämään, kun plus miinus nolla -tuloksella tehdään. Seuran talkootyölle pitäisi kuitenkin aina saada joku korvaus saada, että seuraan saataisiin uusia hiihtäjiä, Kuha sanoi.

Tuiskun hiihtojaoston puheenjohtajana toimiva Martti Kuha myöntää, että Pihtiputaalla on rajallinen määrä junioreita.

— Aikanaan täällä oli todella hyvin lentopalloilijoita. Nyt nuoret ovat siirtyneet selvästi jääkiekkoon, mikä rokottaa myös hiihtoa ja yleisurheilua. Näin se menee sykleittäin.

— Kolme-neljä vuotta sitten meillä oli kuuttakymmentä hiihtokoululaista, mutta nyt on enää kaksikymmentä. Kimpassa tekeminen on varsinkin poikien mielestä kivempaa kuin kestävyysurheilu, Kuha arvioi.

Miesten kympin voiton vei Pyhäjärven Pohdin Jouni Komu (27). Naapuripitäjän mies on osallistunut Tuisku-hiihtoihin muutamia kertoja. Nyt hän kilpaili toista kertaa miesten sarjassa.

— Aika rauhallisesti vedettiin ja loppu tultiin lujempaa. Täällä on hyviä mäkiä, latu on oikeastaan aika raskas. Vähän uutta lunta oli satanut, joten ei mikään paras keli hiihtää, mutta minulla oli hyvä suksi, Komu kertoi.

Jouni Komu sanoi hiihtävänsä enää harrastelumielessä. Tänä talvena takana on muun muassa Suomen cupia ja piirinmestaruuskisoja.

— Olen ollut kaivoksella neljä vuotta töissä, eikä enää tule hirveästi treenattua, mutta kilpailuissa olen käynyt.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>