Urheilu Juha Kivinen

LiigaPloki välieriin kuuden vuoden tauon jälkeen

Kuusi pitkää vuotta siihen meni, mutta tänä keväänä Ploki-fanit saavat jälleen nauttia mitalipeleistä lentopallon naisten mestaruusliigassa.

LiigaPloki koki hurjan muodonmuutoksen puolivälieräsarjassa Pölkky Kuusamoa vastaan täysin penkin alle menneen avausottelun jälkeen. Ploki voitti kolme seuraavaa peliä ja paineli välieriin runkosarjan kakkosta Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan.

Loppuotteluun pääsee myös kolmella voitolla. Välierät alkavat perjantaina Hämeenlinnassa ja Plokin kotiottelu on sunnuntaina kello 17. Kolmas peli pelataan ensi viikon keskiviikkona Hämeenlinnassa ja sarja jatkuu tarvittaessa pitkänäperjantaina Hämeenlinnassa ja pääsiäissunnuntaina Pihtipudas-salissa.

LiigaPloki järjesti puolivälieräsarjan kolmannessa pelissä jättiyllätyksen jyräämällä vierasvoiton Kuusamosta rennolla pelillä erin 0-3 (23-25, 14-25, 18-25).

Välieräpaikan Ploki otti lyömällä Kuusamon neljännessä ottelussa torstaina Pihtipudas-salissa erin 3-1 (27-25, 21-25, 25-15, 25-18). Plokilla oli ohjat vahvasti käsissään toista erää lukuunottamatta.

Vaikea hetki koettiin myös ensimmäisen erän lopussa, jossa 17-11 -johto menetettiin ja Kuusamo sai jopa eräpallon tilanteessa 23-24. Plokin kantti kesti kuitenkin tiukassa paikassa ja erä kääntyi kotijoukkueelle.

LiigaPlokin kapteeni Nette Tuominen piti avauserän voittoa tosi tärkeänä.

— Jos Kuusamo olisi saanut siitä hurmoksen päälle, tänään olisi voinut olla ihan eri lopputulos. Tärkeintä, että voitettiin. Ylä- ja alamäkeä oli tässäkin pelissä, mutta jaksettiin vain kaivaa. Syöttövirheitä tuli, mutta vastaanotto pysyi niin hyvällä tasolla, että sillä pystyttiin paljon paikkaamaan ja päästiin käyttämään keskareita.

LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen arvioi, että ensimmäisen kotipelin 3-2 -voitosta tuli joukkueeseen uskoa ja vapautumista.

— Se peli meni aika hilkulle ja kyllä siinä sellaiset fiilikset tuli, että jos me silloin olisi hävitty, niin paha olisi ollut Kuusamoon mennä kolmanteen peliin.Kuusamo ei ole missään tapauksessa huono joukkue, mutta kolmas peli onnistui meillä ihan nappiin. Tämä viimeinen peli oli hermostunein. Välillä tuli tyhmiä virheitä.

Jukka Koskinen oli hieman yllättynyt, että Kuusamon vastaanottoa saatiin rikki ensimmäisen pelin jälkeen.

— Ei tullut vastustajille viiden pisteen putkia niin kuin joskus runkosarjassa. Matalamäen Anniina on ottanut ison roolin takakentällä, Koskinen kehui.

— Onneksi on reilu viikko aikaa valmistautua välieräsarjaan. On mukavaa päästä pelaamaan varsinaisia play off -pelejä. Puolivälierävaihe on rankka, kun kausi loppuu niin karusti. Nyt mitalipelit ovat joka tapauksessa edessä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>