Uutiset Juha Kivinen

Kinnulalle paras arvosana liikenneturvallisuuskyselyssä

Kinnula sai parhaan arvosanan (7,5) pohjoisen Keski-Suomen liikenneturvallisuuskyselyssä, joka tehtiin Saarijärvellä, Viitasaarella, Karstulassa, Pihtiputaalla, Kinnulassa, Kannonkoskella, Kyyjärvellä ja Kivijärvellä Ely-keskuksen ja Keski-Suomen liiton toimeksiannosta.

Huonoimman arvosanan asteikolla 4-10 sai Kannonkoski (6,2). Muiden kuntien arvosanat olivat välillä 6,5–6,9. Vastaukset huomioidaan osana kuntien ja ELY-keskuksen liikenneturvallisuustyötä. Strafica Oy toteutti kyselyn 15.1.-5.2. Pihtiputaalta tuli vastauksia 248 ja Kinnulasta 94.

Isoimmaksi ongelmaksi liikenteessä koettiin liian suuret ajonopeudet. Toisena mainittiin kohtaamiset valtateillä ajoneuvojen ja jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden välillä.

Kolmanneksi eniten valitettiin valvonnan puuttumista. Valvontaa kaivattiin etenkin nuorison häiriökäyttäytymiseen, ylinopeuksiin ja ajokuntoon.

Neljäs ongelmakohta oli liikennekäyttäytyminen liikenneympyröissä ja erityisesti vilkun käyttö. Myös autoilijoiden piittaamattomuutta suojateiden kohdalla moitittiin.

Vuosina 2013–2017 seudulla on tapahtunut keskimäärin 174 tieliikenneonnettomuutta vuodessa. Näistä 23 prosenttia on johtanut loukkaantumiseen tai kuolemaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>