Urheilu Juha Kivinen

Helle vei juoksijoita Maalaismaratonilta

Helteinen sää taisi karkottaa juoksijoita, sillä Muurasjärven viidennelle Maalaismaratonille osallistui vain 126 juoksijaa. Muurasjärven Murto oli tavoitellut jopa kolmensadan osallistujan haamurajaa. Vuosi sitten juoksijoita oli parisataa.

Maratonilla juoksi nopeimman ajan viime vuoden tapaan Vihtavuoren Pamauksen Ismo Paukku, aika 3.35.16. Hän kilpailee 55-vuotiaiden sarjassa.

Vaajakosken Kuohun Harri Lamminsivu oli kolmatta kertaa mukana ja voitti puolimaratonin. Kolme vuotta sitten hän voitti Muurasjärvellä täyden maratonin. Lamminsivu on osallistunut myös Murron järjestämään Junganjärven Ympärijuoksuun.

Puolimaratonilla tuli toiseksi Pihtiputaalta kotoisin oleva Markus Mattola, joka on voittanut matkan kolmesti Maalaismaratonilla ja ollut aina mitaleilla.

– Viisi kilometriä ennen loppua Markus alkoi jäädä ja lisäsin sitten vauhtia mukavassa, loivassa ylämäessä. Juoksu meni olosuhteisiin nähden hyvin. Kyllä se juoksu kulkee kuumemmallakin, kun ottaa ainakin alun fiksummin ja rauhallisemmin, Harri Lamminsivu tuumasi.

Vesa Leskelä Haapajärveltä voitti ensi kertaa hölkkäsarjan.

– Kauppisen Touko Reisjärveltä on vasta kolmentoista, joten hän on kyllä moraalinen voittaja. Vedettiin vuorovetoa. Koetin välillä hiljentää, mutta Touko meni heti edelle. Touko pelaa samassa jalkapallojoukkueessa Haapajärvellä meidän pojan kanssa.

Leskelä kertoi olleensa aktiiviaikoinaan ”hidas pitkänmatkan vökeltäjä”.

– Joskus kymmenen vuotta sitten tuli juostua enemmänkin. Pojan kanssa hiihtoa harjoittelen, niin lenkit ovat nyt vähän lyhyempiä. On minulla maratonilta pari Suomen mestaruutta ikämiehissä, mutta nyt on jo kolme vuotta viimeisestä maratonista. Tämä on paha laji, kun siinä ei se vanha muisti auta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>