Pääkirjoitus Juha Kivinen

Kolmas kerta toden sanoo Kinnulan putkitehtaalle?

Kaukolämpöputkien tuotanto on ottanut koville Kinnulassa. Tehdasta alettiin rakentaa jo kymmenen vuotta sitten, mutta PV-Putkituksen rattaat eivät pyörineet kunnolla vielä kahdenkaan vuoden päästä keskellä pahinta lamaa. Lopulta putkia taidettiin valmistaa toden teolla vain vuosi tai pari.

Kovin lyhyeksi jäi seuraavankin putkifirman taival. KVL-Pipe meni konkurssiin kolmessa vuodessa. Kinnulassa riittää kuitenkin uskoa kolmanteen yritykseen latvialaisen Izotermsin kanssa, varsinkin kun lamasta on päästy ja suhdanteet näyttävät lupaavilta.

Putkiyrityksiä Kinnulaan hankkinut konsultti Juha Mikkola huomautti, että KVL-Pipe olisi ollut muuten hyvässä kunnossa ja tuotteet huippulaatua, mutta yhtiö ajautui konkurssiin käyttöpääomaongelmien takia. Ne alkoivat heti alussa, koska omistajan vaihdos osui keskelle sesonkia.

Ensimmäiseltä vuodelta yrittäjän niskoille jäivät kaikki kustannukset, mutta ei mitään tuottoja. Käyttöpääomaongelma syntyi heti alussa ja se seurasi mukana vuodesta toiseen. Nyt putkia aletaan tuottaa talvella sopivasti uutta sesonkia vasten.

Uutiset putkitehtaalta kohentavat entisestään Kinnulan työllisyystilannetta. Kunnan työttömyysprosentti alkoi toukokuussa jo 10:llä, mikä on aikamoinen parannus, kun vielä pari vuotta sitten Kinnulassa tuskailtiin yli 22 prosentin työttömyysluvuissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>