Päästä vedettyä Juha Kivinen

Hevifestareilla näkyy jo karkailevia vaarejakin

Kuten on tainnut joskus tulla mainituksikin, olen Hevi Kivinen. Tai olin edellisessä elämässäni. Pihtiputaalle asti tuo nimi ei seurannut perässäni. Vain keuruulaiset entiset nuoret ja opiskeluvuosien kaverit kutsuvat vielä Heviksi.

Lempinimi ei ainakaan alun perin viitannut ulkomuotooni, vaan musiikkimakuuni. Kuuntelin siis hevirokkia, ja kuuntelen vieläkin. Toki paljon muutakin.

Ilmankos minua miellytti kovasti uutinen, jossa kerrottiin kahden saksalaisen ukkelin karkaamisesta vanhainkodista. Kun miehiä ei löytynyt mistään, poliisit soitettiin heitä etsimään.

Kaksikko ei ollut kuitenkaan missään teillä tietymättömillä, vaan he olivat livistäneet aivan tarkoituksella seuraamaan maailman suurimmaksi hevifestivaaliksi kutsuttua Wacken Open Airia, jossa esiintyivät tänä vuonna muun muassa Judas Priest ja suomalainen megabändi Nightwish.

Poliisi löysi vanhainkodin asukit festareilta kolmelta aamuyöllä. Harmi, etteivät uutiset kerro tarkemmin miesten tunnelmista illan aikana eikä varsinkaan taustoista. Olisi ollut kiva lukea, millainen hevihistoria heillä on.

Hevihän on Saksassa todella suosittua ja saksalaisbändit ovat olleet kovassa maineessa myös maailmalla Scorpionsista, Acceptista ja Helloweenista alkaen. Noiden bändien ensimmäiset fanit ovat varmasti jo vanhainkodissa, ovathan etenkin Scorpionsin miekkoset itsekin eläkeiässä.

Eli näin se rokin ryskytys on todellakin läpäissyt kaikki ikäluokat, eikä vanhainkodissakaan kuunnella enää välttämättä humppaa, valssia ja iskelmiä – tai pitäisikö sanoa saksalaisittain – schlaagereita!

Kukapa tuota olisi uskonut, kun rock’n’rollin ensimmäiset laineet löivät 1950-luvulla. Elvistä ei saanut kuvata lantiosta alaspäin, koska hän tehosti lauluaan arveluttavan riettailla lanneliikkeillä. Moisen nuorisohömpötyksen uskottiin unohtuvan ennen pitkää, mutta tässä sitä nyt ollaan.

Rock ja pop kuuluvat erottamattomana osana jokapäiväiseen elämään. Metallimusiikki on menestyvä suomalainen vientituote, Vihreiden puheenjohtaja tanssii tukholmalaisella homoklubilla ilman paitaa ja Perussuomalaisten kansanedustaja laulaa bändissä raskasta rokkia – hiljattain myös Pihtiputaalla RiihiRockissa.

Ja olihan Pihtiputaan seurakunnassa yli parikymmentä vuotta sitten rokkikanttorikin, joka tai-si tosin vielä silloin olla aikaansa edellä eikä viihtynyt täällä pitkään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>